Dom za stara i odrasla lica "Oaza Silka-sm" se nalazi u Sremskoj Mitrovici, u naselju 25. Maj na adresi Batutova Nova br. 3.

Kapacitet doma je 28 korisnika koji su smešteni u 9 soba od toga
• 1 jednokrevetna
• 1 dvokrevetna
• 3 trokrevetne
• 4 četvorokrevetne

Korisnicima doma su još na raspolaganju 4 kupatila i veliki dnevni boravak sa trpezarijom i terasom.

Naša misija je prije svega, naravno pored stalnog medicinskog nadzora, da obezbedimo prijatnu atmosferu tokom boravka u domu kao bi preseljenje u novu sredinu prošlo sa što manje stresa po korisnike. O tome se brine naš tim od 11 zaposlenih u koje spadaju medicinsko i pomoćno medicinsko osoblje, socijalni radnik, higijeničarka i servirka. Redovno sarađujemo sa lekarom opšte prakse iz patronažne službe Doma zdravlja Sremska Mitrovica.

Intenzivnu pažnju posvećujemo korisnicima kojima je potzreban visok stepen zdravstvene nege i nadzora, korisnicima kod kojih postoji pogoršanje hroničnih bolesti i kojima je prije svega potrebna psihološka potpora.

Dom je opremljen namenskim inventarom za pomoć korisnicima kao što su električne i hidraulične dizalice, kolica i hodalice.

Naročita briga se vodi o ishrani korisnika i njihovim dijetetskim potrebama pa se na jelovniku svakodnevno mogu naći obroci spremljeni u skladu sa predloženom terapijom.

Zaposleni u domu za stare "Oaza Silka-sm" posvećuju posebnu pažnju svakodnevnom organizovanju radno-okupacionih i rehabilitacionih sadržaja a kada god to vremenski uslovi dozvoljavaju, organizuju se i izleti u prirodu.

Obeležavanje značajnih datuma za korsnike je takodje u kalendaru redovnih aktivnosti kao što su rodjendani, slave, Božić, Nova Godina.

Briga o najmilijima je posebno osetljiva tema i nije svejedno kome ćete tu brigu prepustiti. Stručno osoblje, porodična atmosfera, stalna briga o korisnicima preporučuje naš dom kao idealan izbor.

Dom „ Oaza Silka-sm“ poseduje licencu za rad od 19.06.2017. pod brojem 022-02-00049/2017-19