Ustanova kao što je naša, postoji da potvrdi humanost, a njen prioritetni zadatak je da svojim korisnicima pruži zdravstvenu i socijalnu zaštitu na najvišem nivou.

Smeštaj:
Svaka soba sadrži kupatilo, prilagođeno i nepokretnim licima, i terasu, a opremljena je TV-om, internetom, telefonom, ali i zvučnom signalizacijom u vidu SOS tastera pored svakog kreveta. Smeštaj je prilagođen kretanju lica u invalidskim kolicima i sa štakama, a celokupan prostor doma opremljen je rukohvatima. Objekat je 24h obezbeđen video nadzorom i nadzorom čuvara. Kapacitet našeg doma čini 70 mesta, u okviru kojih posedujemo:
• jednokrevetne sobe
• dvokrevetne sobe
• dve trokrevetne sobe i
• apartmane

Medicinska nega:
Svi korisnici smešteni u „Vili Katarina“, u potpunosti su zbrinuti i pod kontinuiranom kontrolom i nadzorom od strane medicinskog osoblja. Ono što taj nadzor podrazumeva jeste permanentno praćenje opšteg stanja i vitalnih funkcija korisnika, njihovog psiho-fizičkog stanja, sprovođenje propisane terapije, i zdravstvena kontrola. Stalno zaposleni lekar opšte prakse, dva fizioterapeuta i deset medicinskih sestara, garantuju potpuno i profesionalno ispunjavanje obaveza prema osobama o kojima brinemo.Takođe je obezbeđen i prevoz do bolnice na zakazane preglede, kao i dolazak specijalista po pozivu. U domu se takođe nalazi i opremljena sala za fizioterapiju, za zdravstveno-rekreativne aktivnosti, gde naši korisnici vežbanjem pod nadzorom stručnog osoblja, rade na poboljšanju svog stanja.

Ishrana:
Ishrana se obezbeđuje pod nadzorom kvalifikovanih radnika, priprema u našoj moderno opremljenoj kuhinji, a delimično dolazi od sopstvene ekonomije i mini farme koju posedujemo, a koje daju raznovrsnu, bogatu i zdravu hranu. Zastupljene su sve vrste namirnica, a što je najbitnije, ishrana je prilagođena životnom dobu, kao i individualnim potrebama, koje proizilaze iz zdravstvenog stanja korisnika. Osim standardnih, pripremaju se i dijetalni obroci, hrana za dijabetičare, miksirana hrana za osobe koje imaju problem sa žvakanjem i gutanjem. Doručak, ručak i večera serviraju se u trpezariji, a za osobe koje zbog svog zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti da obeduju u trpezariji, obroci se služe u sobama. Užina se korisnicima dostavlja između obroka, i to na mestu gde se korisnik u tom trenutku nalazi (u sobi, društvenoj prostoriji, dnevnom boravku, po sobama, na terasi).

Aktivnosti i društveni život:
Ono što je od nemerljivog značaja za sve naše korisnike, prvenstveno jesu društvene aktivnosti i razonoda, sa ciljem da se naši korisnici osećaju kao kod kuće, što i jeste smisao našeg postojanja. elika pažnja poklanja se edukativnim, kulturnim i zabavnim sadržajima, organizovanim od strane stalno zaposlenog socijalnog radnika, kako bi se život naših korisnika u domu duhovno obogatio. U skladu sa njihovim željama, mogućnostima i interesovanjima, korisnici se uključuju u razne društvene aktivnosti, poput čitanja štampe, gledanje TV, društvenih igara i aktivnosti zabavno-edukativnog sadržaja. Akcenat je na kvalitetnoj usluzi, prilagođenoj individualnom korisniku. Organizovanje izleta, slavljenje rođendana, društvenih događaja i praznika, redovne šetnje, daju jednu stalno pozitivnu atmosferu i ulepšavaju sliku našeg doma. Našim korisnicima se organizuju i jednodnevni izleti u Banjama u neposrednom okruženju (Soko Banja, Gam banja, Niska banja, Rgoska banja, Banjica).

Ogromno dvorište ispunjeno zelenilom, prostrana terasa, letnjikovac i bazen ulepšavaju našim korisnicima dane provedene u domu, omogućavajući im da veliki deo vremena, tokom sunčanih dana, provode u šetnji i na čistom vazduhu. Za zimske dane tu je komforna dnevna soba, namenjena druženju korisnika. Ono na šta smo ponosni, jeste zadovoljstvo naših korisnika i prijatno okruženje, u kom svaki korisnik ima društvo kakvo želi. Poseban značaj u našem domu, dajemo održavanju i negovanju porodične atmosfere, zajedništva i toplih međuljudskih odnosa. Takođe, stavljamo akcenat i na održavanje kontakata sa srodnicima, pa su u tom cilju posete dozvoljene svakodnevno, tokom celog dana bez ograničavanja, a za srodnike koji žive u inostranstvu omogućeno je da se putem skajpa vide i čuju sa svojim najmilijima kad god to požele.