Dom za stare “Čegarska dolina” je specijalizovan dom za smeštaj i negu odraslih i starijih lica. Nalazi se u mirnom delu prigradskog naselja grada Niša- Donji Matejevac. Udaljen je od centra grada svega 5 km i ima dobre saobraćajne veze. Dom je okružen zelenilom i livadama, u blizini šume, sa divnim pogledom na grad i na Suvu planinu. U neposrednoj blizini doma nalazi se poznati istorijski spomenik posvećen vojvodi Sindjeliću i srpskim vojnicima i poznatom boju sa Turcima u Prvom srpskom ustanku (1809) – Čegar.

Od nege, higijene i ishrane pa do medicinskih usluga, radne terapije i društvenog života, sve je osmišljeno u cilju pružanja visoko kvalitetnih usluga kako bi se naši korisnici osećali sigurno, komforno i zbrinjeno. O našim korisnicima brine stručno osoblje koje čine socijalni radnik, lekari opšte prakse i interne medicine, fizioterapeut, medicinske sestre, negovateljice i ostalo osoblje kojima su jedini ciljevi zdravlje, komfor i zadovoljstvo naših klijenata.

Smeštaj: dom “Čegarska Dolina” nudi luksuzan smeštaj i vrhunsku negu i usluge za 50 korisnika. Dve etaže, od kojih se dom sastoji, povezane su modernim hidrauličnim liftom za 10 osoba. Dom raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama. Svaka soba je opremljena modernim nameštajem sa LED televizorom, telefonom, WiFi internetom, SOS i požarnom signalizacijom i savremenim uređajem za grejanje i hlađenje uz mogućnost individualnog podešavanja temperature. U sklopu svake sobe je i posebno kupatilo sa podnim grejanjem.

Dom u ponudi ima i apartmane sa čajnom kuhinjom. Sve je usmereno ka maksimalnom komforu pa se tako na svakom spratu nalaze velike prostorije za odmor i druženje sa prelepom panoramom, pa naši korisnici mogu birati između privatnosti svojih soba i druženja sa ostalim korisnicima u okviru velikih i komfornih zajedničkih prostorija. U okviru Doma je i ograđeno prostrano dvorište oplemenjeno cvećem, zelenilom i travnatim površinama namenjenim šetnji, odmoru i relaksaciji. U dvorištu je postavljen veliki letnjikovac gde je moguće druženje u letnjim mesecima i predstavlja pravu oazu za odmor u domu.