U veoma slikovitom i živopisnom kraju između ogranaka Fruške gore sa rijekom Dunav na sjeveru i rijekom Savom na jugu smjestio se dom za stara lica Luana. U zagrljaju šume, vegetacijom i klimom pogodnom za zdravlje dom za seniore Luana osmišljen je s ciljem pružanja visokokvalitetne usluge osobama treće životne dobi te uljepšavanja životnih situacija njima i njihovoj obitelji.

Prostor doma daje osjećaj udobnosti i obiteljske atmosfere s visokim estetskim standardima. Korisnicima je ponuđen svakodnevni niz sadržaja i aktivnosti tijekom cijele godine, a kroz grupni i individualni rad vodi se briga o njihovim željama i potrebama. Ugođaj pravog doma te zbrinutosti i sigurnosti naših korisnika postižemo cjelodnevnom brigom i monitoringom. Od njege, higijene, ishrane, radne terapije, učenja, društvenog života, zabave pa do medicinskih procedura, sve je osmišljeno u cilju pružanja visoko kvalitetnih usluga kako bi se naši korisnici osjećali sretno, zadovoljno, sigurno, komforno i zbrinjeno. Potpuno posvećeno profesionalno osoblje bogato iskustvom, ljudskom toplinom, znanjem i elanom brine za dobrobit i zadovoljstvo naše domske obitelji. Njihova sreća, zdravlje i zadovoljstvo naša su radost i ponos.

Smeštaj:
Dom za seniore Luana je brižljivo arhitektonski planiran, kako bi udovoljio svim potrebama korisnika svojih usluga kako pokretnih tako i slabo pokretnih te nepokretnih. Luksuz, kvaliteta i opremljenost u kombinaciji sa obiteljskim okružjem te vrhunskom opremom osnovna standarda oplemenjenog prirodnim materijalima i vrhunskom opremom visoke kvalitete. Sve etaže povezane su luksuznim liftom. Cijeli centar je klimatiziran i ugodno oplemenjen zelenilom.

Svaka soba odiše toplinom doma, komforom, intimnošću, velikom količinom dnevnog svjetla te udobno funkcionalnim modernim namještajem i tehnologijom poput satelitske televizije, telefona i interneta. Sobe su kategorizirane u više skupina, a podijela se temelji isključivo prema specifičnim potrebama korisnika, dok je standard u smislu luksuza, kvalitete i opremljenosti u potpunosti ujednačen za sve smještajne kapacitete doma. Osim za samostalne korisnike, dom za stare posjeduje specijalizirane sobe namijenjene korisnicima koji su nesamostalni i imaju potrebu za dodatnom njegom. Sobe su opremljene neophodnim medicinskim pomagalima koja olakšavaju kretanje i osiguravaju nesmetanu mobilnost. Isto tako posjeduje specijalizirane sobe namijenjene korisnicima koji su nepokretni i nužna im je neprekidna asistencija za čije su potrebe prilagođene te opremljene medicinskim uredjajima, posebno prilagođenim prostorom i namještajem.

Boravišni prostor oplemenjen prirodnim zelenilom prilagđen je potrebama korisnika i aktivnostima koje se provode u domu. Boravci su opremljeni sa svom potrebnom video-audio opremom, informatičkom opremom, priborom za društvene igre, knjigama, dnevnim listovima, magazinima itd. Postojeća oprema i namještaj zadovoljava potrebe korisnika i prati najmodernije standarde i buduće trendove. Restoranska dvorana se nalazi u prizemlju doma i funkcionira po principu posluživanja gostiju.

Okolica doma oplemenjena je sa puno prirodnog zelenila. Prostranim parkovima i prirodnim zelenilom koje okružuju dom dominiraju detalji tipični za oblast na kojoj je smješten, obilje vinove loze sa velikim vinskim podrumom i mirisna stabala voćki. Jednostano rečeno dom u zagrljaju šume sa mogućnošću uživanja u prirodi, ribolovu, rekreativnim i sportskim aktivnostima.

Ishrana:
Vrhunska restoranska dvorana se nalazi u prizemlju doma i funkcionira po principu posluživanja gostiju. Jelovnik je raznovrstan i baziran na zdravoj prehrani pod nadzorom nutricionista visoke gastronomije koja je prilagođena korisnicima. Za dijabetičare i osobe sa posebnim potrebama primjenjuje se odgovarajući način ishrane. Sva vrhunska gastronomska jela spremaju vrhunski kuhari u najmodernijoj vlastitoj kuhinji doma koja funkcionira po ISO normama.

Društvani život:
Dom za stara lica Luana organizira izlete koji uključuju posjete raznim kulturološkim lokacijama, kazalištima i sl., razne aktivnosti u prirodnom okruženju poput sadnje cvijeća, odlazak u ribolov, šetnje u prirodi i ostale rekreativne i sportske aktivnosti.

Slobodno 24 satno druženje sa zabavnim društvenim igrama kao što su šah, domine, karte i sl. uz pomoć i podršku djelatnika doma za seniore Luana. Isto tako bezbrižno uživajte u čitanju poezije, romana, korištenju računala i interneta ( e-mail, facebook, skype). Po želji korisnika i lokalnih vrtića organiziramo i druženje sa djecom iz lokalnih vrtića. Dom za seniore Luana kroz organizaciju različitih kreativnih radionica omogućuje korisnicima da vrijeme provode shodno svojim željama i osobnim preferencijama. Uz konzultacije sa stručnim osobljem koje je na raspolaganju korisnicima, svaka kreativna ideja može biti sprovedena u djelo. Rad kroz radionice, vezan je za zajedničko planiranje rada u pojedinoj radionici od strane korisnika i radnog terapeuta, što je jako važno za održavanje psihofizičke stabilnosti starijih.

Misija doma za seniore Luana je da svojim korisnicima osigura punu paletu znanja koju zahtijeva treća životna dob. Stoga se u sklopu doma organiziraju različita predavanja iz svih životnih sfera u skladu sa željama korisnika poput najčešće predavanja za poznavanje rada na računalu. Organiziramo proslave rođendana, godišnjica i drugih značajnih datuma uz prisutstvo animatora kao i drugih aktivnosti po želji i izboru.

Usluge:
Naša usluga je na visokom nivou i svi segmenti našeg poslovanja idu k tome da našu uslugu još poboljšamo po elementima gdje se ona i može poboljšati, jer samo vrhunska usluga zadovoljava nas i naše korisnike. Korisnicima je dostupno:
• 24 satna medicinska skrb i njega
• dobava i nabava svih lijekova i potrebnih pomagala
• kompletna osobna njega i održavanje osobne higijene poput umivanja, kupanja, brijanja, pomoć u oblačenju, rezanje noktiju i ostalo
• prijevoz za obavljanje privatnih stvari
• zadovoljavanje svih drugih svakodnevnih privatnih potreba
• frizerske i pedikerske usluge