Zdravstvena ustanova „Medic“ već 10 godina uspešno pruža zdravstvene usluge građanima Bačke Palanke i okoline na obostrano zadovoljstvo. S obzirom na odlične smeštajne kapacitete i razvijenu specijalističku i dijagnostičku službu „Medic“ sada proširuje svoju delatnost i na sveobuhvatno zbrinjavanje zdravih i bolesnih osoba starije životne dobi. U tom cilju adaptiran je u istoj zgradi veliki prostor za veoma komforan trajan smeštaj starijih osoba. To podrazumeva kompletno životno i zdravstveno zbrinjavanje naših korisnika.

Smeštaj:
Smeštaj je posebno prilagođen za kretanje starih lica sa invalidskim kolicima. Sve prostorije u našem domu za stare su opremljene sistemom za zvučnu signalizaciju a većina soba opremljena je specijalnim krevetima za polupokretna i nepokretna lica, kupatila su takođe prilagođena, polupokretnim i nepokretnim osobama. Ljubazno osoblje je osposobljeno je za negu starih lica tokom 24 sata dnevno, predano brinuci da zadovolji sve potrebe korisnika.

Stručno socijalni rad u domu za stare:
Prijem korisnika i pravljenje individualnog plana adaptacije (upoznavanje sa njihovim navikama, željama, potrebama i mogućnostima) na uslove života u domu, kroz individualni i grupni socioterapijski rad. Podsticanje optimalnih životnih potencijala i rad na prevazilaženju životnih teškoća, poštovanje individualnih razlika, rad na održavanju veza između korisnika i porodice, pomoć u ostvarivanju prava iz oblasti socijalne zaštite, kao i saradnja sa institucijama sistema.

Zdravstvena nega:
Medicinsko osoblje brine o našim korisnicima 24h. Lekarske vizite su svakodnevne, a medicinske sestre sprovode propisanu terapiju , redovno kontrolišu vitalne funkcije (temperatura, pritisak, puls), previjanje, plasiranje katetera i druge intervencije. U situacijama kada se naglo pogorša zdravstveno stanje korisnika, pozivamo ekipe hitne medicinske pomoći.

Usluge fizikalne terapije:
Fizikalna rehabilitacija se sprovodi svakodnevno, a u skladu sa medicinskim indikacijama, i u tome imamo značajne rezultate. Ovaj vid rehabilitacije se sprovodi posle različitih vrsta preloma i povreda, za vreme oporavka posle moždanog udara, kod nepokretnih i ostalih korisnika, radi održavanja kondicije.

Nega i higijena:
Nega i lična higijena predstavljaju segment kojima se posvećuje posebna pažnja. Svakodnevno se obavlja održavanje čistoće podova u sobama, kao i pranje ličnog rublja, peškira, posteljine, garderobe.

Kulturno-zabavne aktivnosti u domu:
U domu za stare posebno izdvajamo zadovoljstvo korisnika u fizičkom, intelektualnom, i društvenom pogledu i trudimo se da stvorimo prijatno okruženje kako bi našim korisnicima u domu za stare stvorili kvalitetan život i omogućili da svaka osoba u domu starih dobije društvo kakvo želi. Cilj organizovanja raznih društvenih programa je da se ponudi korisnicima doma za stare raznovrsni sadržaj koji će privući i motivisati da se svaki korisnik doma aktivno uključi u pojedine programe i na najlepši način provode svoje slobodno vreme. Proslavljamo: Novu Godinu, crkvene praznike, krsne slave i rođendan svakog korisnika, pripremamo i proslavljamo zajedno sa našim korisnicima, njihovim porodicama i prijateljima.

Usluge fizikalne terapije:

Usluge:
• POVOLJNA CENA SMEŠTAJA
• U CENU UKLJUČENE USLUGE POLIKLINIKE “MEDIC”
• KOMPLETNA ZDRAVSTVENA NEGA
• PROFESIONALNO I PRIJATNO OSOBLJE
• ORGANIZOVAN KULTURNI I DRUŠTVENI ŽIVOT
• LEPO I ZDRAVO OKRUŽENJE DOMA

Omogućavamo:
• UDOBAN SMEŠTAJ
• SOBE PRILAGOĐENE KORISNICIMA
• TV SA KABLOVSKOM I INTERNETOM
• SIGNALIZACIJU ZA POZIV MEDICINSKOG OSOBLJA
• SVAKODNEVNE TOPLE OBROKE
• PRANJE LIČNOG VEŠA
• SLOBODNE POSETE PORODICE I PRIJATELJA NAŠIM KORISNICIMA

Skup aktivnosti od kojih izdvajamo:
• druženje uz zabavne igre: šah, domine, karte..
• razne radionice i izrada predmeta od raznih materijala
• proslave rođendana i praznika
• aktivnosti po želji korisnika

Dom za smeštaj starih osoba “Medic” je osnovan 2015. godine, kao Ustanova socijalne zaštite otvorenog tipa. Ustanova ispunjava uslove i standarde za pružanje usluge domskog smeštaja odraslih i starih i obavljanja delatnosti socijalne zaštite i time je dobila ograničenu (na 5 godina do 21.01.2020. godine) licencu, propisanu članom 6. Pravilnika o licenciranju organizacija socijalne zaštite.