Naše usluge podrazumevaju vrhunsku negu, zdravstvenu zaštitu i komfor po vrlo povoljnim uslovima u luksuzno opremljenom objektu koji je projektovan isključivo za ovu vrstu delatnosti što potvrđuje i Licenca broj 0114, izdata na osnovu Rešenja ministra nadležnog za poslove socijalne zaštite broj: 022-02-00109/2015-19.

Mi naš posao obavljamo s ljubavlju i puno pažnje, da se Vaši najmiliji osećaju prijatno kao kod svoje kuće. Dom "Sveti Georgije" je prvenstveno njihov dom, a onda dom za stare.

Zašto odabrati baš nas?
• Većina naših novih korisnika dolazi po preporuci. Dugogodišnje iskustvo i zadovoljni korisnici su odraz kvaliteta usluga koje pružamo, zato se lep glas o nama daleko čuje.
• Imamo izuzetno stručno, prijatno i ljubazno medicinsko osoblje 24 sata svakog dana vodiće potpunu brigu o Vašem zdravlju.
• Posebnu pažnju poklanjamo ishrani i higijeni koje su na izuzetno visokom nivou.
• Nudimo kompletnu fizičku i moralnu podršku kad Vam je potrebna, i pre svega sigurniji život nego u vlastitoj kući ili stanu i mirnu starost.
• Imamo udoban i prijatan smeštaj

Uslovi korišćenja našeg Doma za stara lica su izuzetno povoljni i ako se ima u vidu da se cena ne razlikuje bitnije od državnih ustanova sličnog tipa, a da je usluga, nega kao i komfor korisnika na daleko višem nivou i od državnih i od drugih privatnih domova za stare osobe.

Sobe u domu za stare:
Sa ukupno 28 soba na tri sprata, kako dvokrevetnih tako i jednokrevetnih, kao i apartmana za dve ili tri osobe, namenjenih bračnim parovima, nudimo dovoljno mesta u našem Domu za prijatan boravak i život naših najstarijih. Sve sobe su sa kupatilom sa tuš kabinom, kao i ugrađenim rukohvatima za lakše korišćenje osobama ograničene pokretljivosti. Podovi su od neklizajućeg materijala koji se lako održava. Širina hodnika kao i vrata je prilagođena korisnicima invalidskih kolica, a ugrađeni bešumni lift omogućava laku komunikaciju između svih nivoa objekta. Sve prostorije su prostrane, imaju dosta dnevne svetlosti i vrlo su uredne. Dom poseduje prostrano, specijalno hidraulično kupatilo sa svom opremom porebnom za udobno kupanje nepokretnih korisnika Doma. Na prvom spratu je 6 apartmana za pokretne bračne parove, od toga su tri sa čajnom kuhinjom.

Na drugom i trećem spratu je ambulanta dežurne sestre kao i po 10 dvokrevetnih soba sa hidrauličnim medicinskim krevetima za nepokretne korisnike usluga doma. Sve sobe imaju plakare za odlaganje ličnih stvari, mobilne komode sa sklopivim stočićem, tasterom za pozivanje medicinske sestre ili negovateljice, direktnu telefonsku liniju, televizor sa kablovskim programom. Pokretni i ograničeno pokretni pacijenti lako mogu doći do balkona na drugom i trećem spratu gde se mogu odmarati na svežem vazduhu i suncu, kao i do dvorišta sa malim bazenom i fontanom, u kom se nalazi i crkva.

Medicinsko osoblje:
Svi korisnici smešteni u Domu za strare "Sveti Georgije" u potpunosti su zbrinuti i nalaze se pod stalnim medicinskim nadzorom kao i kontrolom našeg osoblja 24 sata dnevno. Maksimalna pažnja je usmerena ka svakom pojedincu. Ljubazno, stručno i specijalizovano osoblje brine o Vašem zdravlju, vodeći pri tom računa ne samo o vitalnim funkcijama, već i o ishrani, higijeni, psihičkom stanju i raspoloženju. Medicinska nega pokriva 24h, sedam dana u nedelji, 365 dana u godini, gde je svakodnevno prisustvo kompletnog iskusnog i stučnog osoblja koje se smenjuje i radi po smenama. Brinemo o davanju i pakovanju terapija korisnicima a nakon svakodnevih preglada lekara, terapiju korigujemo, menjamo ili predlažemo dodatno analize, skenere, rengene, i sl. Nega korisnika je na najvišem mogućem nivou, kupanja se sprovode dva puta nedeljno uz jutarnju (umivanje, ispiranje usne duplje, pranje zuba) i večernju toaletu pogotovu kod žena a poseban tretman imaju nepokretne osobe. Higijena je pola zdravlja s toga je jako važno da se sprovodi ispravno i redovno.

Ishrana:
Pored obezbedjenog odgovarajućeg osoblja, druga važna stvar je hrana koja je prilagodjena svakom korisniku po na osob, vrstom i količinom, i svodi se na tri zdrava obroka u dovoljnim količinama i užinama u kojima se mogu naći sve vrste voća, kompota, sutlijaša, domaćih laganih torti, kolača i peciva bez aditiva. Kafe, sokovi i čajevi se služe prema ustaljenoj šemi i potrebama korisnika svakodnevno i više puta u toku dana. Za korisnike čija dijagnoza i zdravstveno stanje to zahteva pripremaju se posebni obroci organizovani pod posebnim režimom. Hrana je raznovrsna, zastupljene su sve vrste namirnica, a služi se u sobama. Hrana koja se priprema u našoj kuhinji koja ispunjava sve higijensko - sanitarne uslove, zadovoljava sve pojedinačne dijetetske potrebe korisnika.

Sanitetsko vozilo za prevoz:
Dom za stare “Sveti Georgije” poseduje sopstveno sanitetsko vozilo za transport nepokretnih i teško pokretnih lica. Nudimo najpovoljniji prevoz u Novom Sadu sa kompletno opremljenim sanitetskim vozilom i uz pratnju medicinske ekipe. Posebne pogodnosti su za nove korisnike Pansiona kojima je potreban prevoz.

Crkva posvećena Svetom Georgiju:
Jedinstven element Doma je i to što se osim ovozemaljskih i materijalnih aspekata boravka, vodi računa i o duhovnim potrebama stanara i svih vernih, jer je u živopisnom dvorištu izgrađena i pravoslavna crkva, posvećena Svetom velikomučeniku Georgiju, u kojoj se održavaju redovne službe subotom i nedeljom, kao i praznicima. Našim korisnicima na raspolaganju i predivna kapelica koja pruža mir i spokoj te mogućnost zadovoljenja duhovnih i verskih potreba. U okviru crkve nalazi se lepo uređeno dvorište sa fontanom, klupama za odmor i uživanje na svežem vazduhu, izolovani od gradske buke i svega što unosi nemir. Naši korisnici imaju mogućnost da uživaju u prijatnom okruženju i porodičnoj atmosferi.

Posetite nas i uverite se sami ko smo mi i kakav je kvalitet naših usluga!