Dom za smeštaj starih lica VIDAR 2022, nalazi se u Futogu u neposrednoj blizini velikog parka i dvorca grofa Koteka, sadašnja Poljoprivredna škola.  Okružen je zelenilom  a i sama lokacija obiluje zelenim površinama. Na mestu je najveće nadmorske visine , u ulici Sime Šolaje br.19.

Objekat je prizeman i ukupno ima 350 kvadrata. Stambeni prostor ima 150 kvadrata a ostali prostor je uređen kao dvorište za korisnike i deo za rad u bašti u okviru okupacionih aktivnosti za korisnike usluga. Prilaz objektu je pristupačan i komforan, zbog široke ulice, i bezbedan jer u ulici nema puno automobilskog saobraćaja. Omogućen je nesmetan pristup vozilima sa korisnicima koji se otežano kreću, kao i za samostalno kretanje korisnika u invalidskim kolicima i uz pomoć drugih pomagala. Na ulazu u objekat postavljena je rampa. Ulaz i zajedničke prostorije u objektu opremljeni su video- nadzorom. Zgrada odgovara standardima prostora 2021.godine, za smeštaj starih lica.  U neposrednom okruženju doma nalazi se Dom zdravlja Futog, prostor i klub za druženje starih lica  organizovan od strane opšine Futog.

USLUGE

U okviru domskog smeštaja korisnicima se pružaju usluge stanovanja, ishrane, nege, usluge stručnog rada, radno-okupacioni i aktivnosti ,raznovrsni rekreativni, obrazovno–informativni sadržaji i druge usluge u zavisnosti od potreba, sposobnosti i interesovanja korisnika. Usluga će biće dostupna 24 časa dnevno 7 dana u nedelji. Svrha usluge je u unapređenju kvaliteta života korisnika u lokalnoj zajednici, kroz održanje i razvijanje socijalnih, psiholoških i fizičkih funkcija i veština, kako bi se u što većoj meri osposobili za samostalan život. Usluge smeštaja koristiće odrasla i stara lica, zavisni, poluzavisni i nezavisni korisnici, muškog i ženskog pola, koji imaju potrebu za domskim smeštajem, nadzorom, i podrškom u održanju i razvijanju psihofizičkih mogućnosti.

U ustanovi se pruža 24 - časovna nega i nadzor. O zdravstvenom stanju korisnika doma za stara lica brinu lekar-kućna nega, socijalni radnik, medicinska sestra i negovateljice. U rad doma se, po potrebi, uključuju se spoljni saradnici : neuropsihijatar, internista i fizioterapeut. Svakodnevno se vrši provera vitalnih parametara korisnika, redovno se sprovodi terapija, kako oralna tako i svi oblici paranteralne terapije po potrebi korisnika i naloga lekara.

Ishrana je usklađena sa zdravstvenim stanjem i potrebama korisnika. Korisnici mogu svoju ishranu da usklade sa svojim zdravstvenim stanjem, verskom pripadnošću ili navikama.