Dom “Avalska Oaza“ se nalazi u ulici “Prva Nova“ br. 23, u naselju Pinosava u podnožju Avale, koje pripada Gradskoj opštini Voždovac u Beogradu. Ustanova je smestena na 400m nadmorske visine sa prelepim pogledom na Avalski toranj i Resničko jezero. Luksuzno opremljena sa aparaturom i koncepcijom rada po najvišim Evropskim standardima. Ustanova se proteze na 25 ari zemljišta.

Etno stil i osećaj prisustva starih i nezamenjivih vrednosti je glavna atrakcija koja čini ovaj dom zaista posebnim. Da bi vaši najdraži imali osećaj da su potpuno odoleli zubu vremena, osmislili smo živopisan i jedinstven stil ove ustanove. Tako ćete u predvorju ustanove zateći staru krčmu sa svim živopisnim motivima Etno stila, u kojoj cete uvek moci sa svojim najmilijima da degustirate ukuse Srbije. Na levom krilu ustanove vaše najstarije očekuje fenomenalan park osmišljen takođe u Etno stilu, gde korisnici naše ustanove uživaju u čistom vazduhu i pogledu na jezero kao i sam Avalski toranj.

Vaši najdraži će uvek moći da prošetaju našom starom vinarijom u kojoj su smešteni izuzetni primerci najukusnijih vina na nasoj teritoriji. Na velikom prostoru ustanove ćete zateći razne zemljane motive kao sto su: Preslice, Fijakere, Stari kovački alat , primerke raznih narodnih nošnji iz svih krajeva Srbije. Kontradiktorno Etno ukusu spoljašnosti ustanove, unutrašnjost doma je luksuzna varijatna veoma praktično i planski osmišljena kako bi ugođaj naših dragih korisnika bio potpun, pa su nam sobe opremljene plazma televizorima, kvalitetnim ukusnim nameštajem , obojene finim blagim bojama kako bi naši korisnici u potpunosti uzivali u utisku.

Osoblje i tim “Avalske Oaze” čine posebno i pažljivo odabrani profesionalci, iz oblasti Gerijatrije, Interne Medicine, Hirurgije i Fizijatrije. Tako Ustanova nudi kompletan tretman medicinskih usluga. Kompletne nege i 24 časa nadzor korisnika, podelu i organizovanje propisane terapije, Vođenje evidencije o bilansu ishrane i fizioloskih potreba korisnika.

Na raspolaganju imamo:
• Lekare specijaliste
• Socijalnog radnika
• Medicinske sestre-tehničare
• Medicinske sestre-tehničare
• Negovateljice
• Tim Fizioterapeuta i Radnog Terapeuta

Radna terapija i aktivnosti stanara “Avalske Oaze”:
Program koji omogućava bogat I raznolik sadržaj zanimacije korisnika. Ustanova Avalska Oaza organizuje tematske časove u okviru doma, Aktivnosti su zamišljene u skladu sa samim Etno simbolom ustanove: Vezenje, Pletenje, Muzički dani, Dani slikarstva, priredbi I poseta najmladjih školskih drugara koji spremaju komade I predstave, folklorske koncerte, specijalno za korisnike naše ustanove. Tu su I organizovane jednodnevne eksurzije I posete Avalskom Tornju I znamenitostima grada Beograda. Medicinsko – Vaspitački tim Avalske Oaze se u svakom momentu trudi da korisnici u našoj ustanovi uvek imaju dojam o slobodnoj volji, slobodi kretanja u okviru ustanove I slobodi želja I individualnosti. Higijena korisnika je na najvišem nivou, I insistiramo na tome. U okviru toga imamo redovne posete frizera, pedikira, Masera , redovne sanitarno-medicinske obrade korisnika.

Dnevni boravak starih lica:
Nezavisno od kapaciteta ustanove, nudimo I mogućnost dnevnog boravka starih lica kod nas u ustanovi. Princip je osmišljen sa jutarnjim dolaskom našim ili vašim prevozom u ustanovu. Serviranju tri glavna obroka i dve užine. Smeštaj za popodnevno odmaranje. Naši dnevni korisnici u potpunosti učestvuju u programu i aktivnostima kao i svi ostali, s tim što se uveče vraćaju u svoj topao dom i svojoj porodici sve do sutrasnjeg dana.

Ustanova Avalaska Oaza poseduje ugovor sklopljen sa Sluzbom Hitne pomoci, gde istoimena služba velikom brzinom reaguje ukoliko dođe do stanja van domašaja medicinskog tima ustanove. Vojno Medicinska Akademija se nalazi svega par kilometara od ustanove, što nas čini jedinstvenim i pogodnim za vojne osiguranike.