Na samo dvadesetak kilometara od centra prestonice, okružena hrastovim krošnjama, na južnim obroncima Avale, smeštena je Ustanova koja pruža dom i negu svima koji odluče da pozne godine svog života provedu okruženi ljubavlju, pažnjom i stručnom negom.

Na površini od oko dva hektara zemljišta prostire se kompleks Ustanove kojim dominira crkva Svete Petke, izgradjena sa dozvolom Svetog arhijerejskog Sinoda SPC i blagosiljana od strane Patrijarha srpskog, gospodina Pavla. Hram, koji svojom lepotom i duhovnim magnetizmom nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Socijalni radnik obavlja savetodavni i preventivni rad sa korisnicima i porodicom i koordiniše rad tima: negovateljica i medicinskih sestara koje obavljaju usluge potrebne za održavanje lične higijene, higijene i udobnosti postelje, održavanje i unapređenje pokretnosti korisnika, zdravstvene usluge u domenu svoje struke. konsultantskog tima doktora medicine raznih specijalnosti.

Zdravstveni nadzor u referentnim ustanovama: Dom zdravlja Vrčin, privatna poliklinika, Hitna pomoć, Urgentni Centar i Klinički Centar Srbije.

Korisnici su smešteni u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama i apartmanima izgrađenim po veoma visokim standardima. Ustanova ima pet apartmana, sedam dvokrevetnih i jednu jednokrevetnu sobu, u objektu specijalno projektovanom i izgrađenom za ovu namenu. Svi apartmani su opremljeni kupatilom, telefonom i televizorom. Objekat ima nezavisno grejanje, TV salu, tri dnevna boravka, biblioteku, terasu u atrijumu - koji čine prostor za kulturno-zabavne aktivnosti.