Predstavljamo Vam luksuzni dom za stara lica Lara, otvoren u proleće 2013. godine na osnovu rešenja Ministarstva rada i socijalne politike broj 022-02-0025/2013-19 od 17.05.2013. Dom za negu starih lica Lara se nalazi u mirnom delu Beograda, na Voždovcu, u podnožju Avale, uz spomen park Jajinci. Dom za smeštaj starih lica Lara je moderne i atraktivne arhitekture, a unutrašnjost doma omogućava prijateljsku i porodičnu atmosferu. Sagrađen je od visokokvalitetnih materijala, koji Vam obezbeđuju toplinu zimi, a prijatnu temperaturu za boravak leti. Starački dom Lara nije zamišljen kao bolnička ustanova, već kao Vaš novi dom koji se ne razlikuje po udobnosti od Vašeg doma, a pruža Vam mogućnost da se opustite i ne razmišljate o svakodnevnim obavezama oko ishrane, higijene i održavanja čistoće kuće. Brigu o Vašim lekovima i terapiji prepustite nama, a dosadašnji dani koje ste provodili sami, pretvoriće se u lepo druženje i razgovor sa negovateljicama i ostalim korisnicima doma.

Želja nam je da se Vaš fizički, intelektualni i socijalni život unapredi, pa smo zato tu za Vas. U prijatnom okruženju, uz pratnju ljubaznog osoblja, želimo da se korisnici u domu Lara osećaju bezbedno, zadovoljno i srećno.

Za Vaš mirniji život, Dom za negu starih lica Lara, je obezbedio stručno osoblje za negu i brigu o Vama. Nadzor nad korisnicima je u toku celog dana, kao i dežurstvo medicinskih sestara i negovateljica preko cele noći. U svakom trenutku, stručno osoblje je tu zbog Vas, da Vam da Vašu terapiju, izmeri pristisak, temperaturu, po potrebi da injekcije, infuziju, ili insulin. Takođe su tu da Vam pomognu oko oblačenja, kupanja i šetnje. Po Vašoj želji, obroke koje imate u toku dana, mogu Vam biti posluženi u Vašoj sobi ili na terasi.

Pored svakodnevnuih medicinskih usluga Dom Lara na određeni vremenski period, na Vaš zahtev ili ukoliko se stvori iznenadna potreba, nudi analize krvi, EKG i pregled lekara specijaliste. Akcenat stavljamo na ličnu higijenu korisnika, higijenu garderobe, kao i prostora u kome borave. Ishrana korisnika u domu za stare Lara je izbalansirana i prilagođena zdravstvenim potrebama pojedinca. Nudimo tri glavna obroka i dve užine, svakodnevni voćni obrok, kafu i čaj. Da bi Vam život bio još prijatniji nudimo usluge frizera, manikira i masaže.

Dom za stara lica Lara nudi nov, udoban i luksuzan smeštaj, svima koji svoju starost žele da provedu u miru i zasluženoj nezi i pažnji. Ceo dom je namenski građen za negu starih lica, pa se vodilo računa o svakoj prostoriji koja će služiti stanarima doma. Sobe su jednokrevetne i dvokrevetne, vrlo prostrane, svetle, udobno nameštene za prijatan boravak u njima, sa mogućnošću unošenja sitnijih delova nameštaja iz Vaše kuće, kako bi Vaš boravak bio još prijatniji. Dom za stare Lara je omogućio da svaka soba ima privatno, kompletno opremljeno kupatilo, koje je prilagođeno kako za pokretne, tako i za polupokretne i nepokretne osobe. Sobe u domu Lara imaju i lepe, velike terase sa kojih se prostire prelep pogled na grad. U sobama,kao i u kupatilu su postavljeni SOS tasteri, kako bi korisnici u svakom trenutku mogli da potraže pomoć negovateljice, u slučaju da je potrebna. Svaka soba sadrži LCD, kablovsku televiziju i telefonsku liniju.

Apartmani su veličine 40 m2 i u svom sastavu imaju hodnik, dnevni boravak, kuhinju, spavaću sobu, kupatilo i terasu. U ulaznom, prostranom holu doma za negu starih licaLara, postavljene su garniture za sedenje i odmor, za susrete i druženje sa porodicom, prijateljima i ostalim korisnicima doma, u svako doba dana, ne remeteći mir ostalih stanara. U staračkom domu Lara pored dnevnog boravka na usluzi je i velika trpezarija sa 8 stolova za ručavanje, pa korisnici mogu zajedno da uživaju u svojim obrocima. U domu za smeštaj starih osoba Lara pored dnevnog boravka na usluzi je i prelepo, prostrano dvorište od 12 ari, za relaksaciju, šetnju, sunčanje, mesto za odmor i deljenje osećanja sa ljudima koji Vas okružuju.

Tim koji radi u staračkom domu Lara je spreman da Vam u svakom trenutku obezbedi što prijatniji i kvalitetniji život. Mi nudimo 24h nadzora nad svakim korisnikom doma, radi Vaše lične sigurnosti i mogućnosti da se opustite i uživate u predstojećim godinama života kod nas. Osnovni cilj našeg rada je Vaša udobnost, a druženje sa ostalim korisnicima će učiniti da Vaš dosadašnji život dobije jednu novu i lepšu dimenziju. Ceo program doma za stara lica Lara, zasnovan je na svakodnevnom druženju, u smislu čitanja knjiga i novina, igranja društvenih igara (šah, karte, domine itd.), izrađivanja raznih predmeta, štrikanja, veza. U velikom dnevnom boravku sa udobnim garniturama za sedenje možete slušati muziku sa klavira, uživati u gledanju omiljenih serija i zabavnih emisija. Zbog velikog prostora, ceo objekat daje mogućnost da svako sebi po želji isplanira i provede svoj dan. Takođe, u dogovoru sa Vama, organizujemo brojne događaje, kao što su proslave rođendana, praznika, obeležavanje Vama značajnih datuma sa prijateljima, komšijama i porodicom. Po Vašoj želji imamo mogućnost organizovanja folklornih društava, izleta i druženja sa volonterima. Naš cilj je da svakom korisniku obezbedimo ispunjen život i unapredimo njegovu individualnost. Žao nam je što našu želju za Vašim lepim boravkom ne možemo dočarati rečima, pa Vas pozivamo da dođete i uverite se i sami.