Zadovoljstvo nam je predstaviti Vam ustanovu Dom za stare LUG. Nakon rada i iskustva u Nacionalnim institutima za zdravlje kod Vašingtona, zadovoljstvo mi je preneti Vam sistematičnost i odgovornost američkih ustanova u našu sredinu obogaćenu neposrednošću i ljubaznošću. Institucionalni oblici zaštite starih ljudi su neminovnost koja se nameće shodno ubrzanom tempu savremenog života i produženom životnom dobu. Dom za stare LUG u Mladenovcu je moderan centar koji pruža adekvatnu negu i medicinski nadzor svojim stanarima kombinujući je sa rehabilitacijom. Hotelske usluge na bazi punog pansiona u predivnom ambijentu prostranog parka pružaju nesvakidašnju priliku oporavka i unapređenja fizičkog i psihičkog potencijala.

Predusretljivost osoblja uz raskoš ustanove pružiće Vam osećaj produženog godišnjeg odmora i spokojnog boravka. Višegodišnje iskustvo, pohvale iz drugih centara, prezentacije na gerontološkim kongresima, učešće u radnim telima za formiranje visokog standarda daju kredibilitet Domu za stare LUG.

Prvi Vaš utisak će biti s nevericom da nešto ovako postoji u Srbiji.

Kvalitativni napredak života starih lica je najbolje ostvaren sa kvalifikovanim radnim pristupom kojim se podstiče aktivno učešće korisnika. Korisnici usluga Doma za stare LUG osećaju poboljšanje opšteg stanja kada je stručno osoblje angažovano oko njih, kada se kroz međusobno uvažavanje dolazi do poverenja u rad ustanove. Želja nam je takođe da ova prezentacija ne bude samo opisna, već i uslužna sa informacijama od socijalnog i zdravstvenog značaja.