Ustanova socijalne zaštite "Dom za stara lica Tanasić" na osnovu Rešenja Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Republike Srbije broj 022-02-00087/2013-19, nastao je sa ciljem da starijim osobama obezbedi kvalitetan, društveno aktivan i siguran život, koji ovaj osetljiv period provode van svoje kuće i porodičnog okruženja.

Nega, pažnja i briga o bolesnim, starim licima je naš osnovni zadatak. Naš dom vam nudi luksuzan smeštaj i vrhunsku negu i usluge. Sve je osmišljeno u cilju pružanja visokokvalitetnih usluga kako bi se naši korisnici osećali komforno, sigurno i zbrinuto, od nege, higijene i ishrane pa do medicinskih usluga, radne terapije i društvenog života.

Briga o vašim svakodnevnim aktivnostima i socijalnom životu. Brigu o zdravlju - podršku u borbi protiv bolesti. Pomoć u prilagođavanju našoj porodici, stvaranju osećaja pripadnosti i sigurnosti. U trenutku kada potreba za pomoći i negom postane tolika da zahteva promenu vaše dosadašnje sredine i načina života stojimo vama i vašoj porodici na raspolaganju.

Smeštaj:
U ponudi su jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe,kupatila su prilagodjena sa tuš kabinama. Svaka soba je opremljena klima uređajem i LCD televizorima i ima svoj izlaz na terasu. Sve je usmereno ka maksimalnom komforu, naši korisnici mogu birati izmedju privatnosti svojih soba i druženja sa ostalim korisnicima u okviru velikih i komfornih zajedničkih prostorija. U okviru doma je i lepo uređeno dvorište za odmor i relaksaciju.

Ishrana:
Ishrana u domu za stara lica Tanasić je pod nadzorom lekara nutricioniste. Redovno se pripremaju 3 obroka i dve užine.
• domaća kuhinja sa 5 obroka
• program za vegeterijance
• program za dijabetičare

Hrana se redovno servira u zajedničkoj trpezariji, a po potrebi korisnika može biti dostavljena i u samoj sobi.

Medicinske usluge:
Usluge koje naš dom nudi su na najvišem nivou, pored brige i nege svakom korisniku obezbeđujemo toplinu porodičnog doma. Pod negom lica koja su obolela podrazumeva se kompletan tretman bila ona pokretna ili nepokretna.
• Kupanje 2 puta nedeljno,po potrebi i više.
• Hranjenje nepokretnih
• Davanje infuzija
• Plasiranje katetera,promena i ispiranje bešike
• Masaža od strane medicinskog osoblja i još mnogo toga.

Svakodnevno pratimo zdravstveno stanje klijenata u vidu merenja pritiska, telesne temperature, nivoa šecera u krvi, kao i svakodnevno davanje terapije. Svojim korisnicima pružamo medicinski nadzor lekara i medicinskih sestara 24h dnevno. U pružanju ovakve medicinske usluge uključeni su vrhunski lekari i ljubazne medicinske sestre sa bogatim iskustvom u radu sa starim i nepokretnim licima.

Društveni život:
Jedan od najbitnijih ciljeva je da korisnicima pružimo kvalitetan društveni život. Društveni život u našem domu osmišljen je na veoma raznovrstan način da našim korisnicima ispunimo dan raznim aktivnostima. Trudimo se da stvorimo prijatno okruženje kako bi korisnicima doma za stare stvorili kvalitetan život i omogućili da svaki korisnik dobije društvo kakvo želi. Organizujemo razne aktivnosti kako individualne tako i grupne, kao što su proslave rođendana, proslave značajnih kalendarskih datuma, kreativne tematske radionice, društvene igre, dnevna štampa, šetnje, posete, izleti i još mnogo toga u skladu sa korisnikovim željama i dosadašnjim navikama kako bi efikasno eliminisali osećaj samoće i usamljenosti naših klijenata.