Dom za stare Milago Casa počeo je sa radom 2009. godine sa željom da svim korisnicima ponudi luksuzan, udoban i bezbedan smeštaj, u novom i kvalitetno građenom objektu kapaciteta 25 ljudi. Naša specijalizovana ustanova za brigu o starijim osobama uređena je po svetskim standardima kada je u pitanju smeštaj, ishrana, medicinska nega, društveni život korisnika i poseduje licencu broj 022-02-00006/2014-19.

Objekat u kome se nalazi dom Milagro Casa je nov i namenski građen objekat za smeštaj kako pokretnih, tako i nepokretnih korisnika, kojima obezbeđujemo prijatan, lagodan i kvalitetan život u prijatnoj i domaćinskoj atmosferi. Dom poseduje i prelepo dvorište, puno zelenila, idealno za šetnju, odmor i druge aktivnosti.

Svim korisnicima usluga doma za stare Milagro Casa na raspolaganju su prostrane i moderno opremljene trokrevetne i četvorokrevetne sobe. Sve sobe poseduju kupatilo, terasu, telefon i kablovsku televiziju. U sklopu doma nalaze se trpezarija i veliki dnevni boravak u kome korisnici mogu da provode svoje slobodno vreme u druženju sa drugim stanarima doma ili posetiocima.

Medicinska nega starih osoba obavlja se 24 sata dnevno od strane dokazanih profesionalaca u svojim oblastima koji su zaduženi da svim korisnicima naših usluga boravak u domu učine što prijatnijim. O svim vitalnim funkcijama korisnika, ishrani, nezi, psihičkom stanju, brine tim stručnjaka koji čine:
• domski lekar
• glavna medicinska sestra
• medicinske sestre
• fizioterapeut i negovateljice
• socijalni radnik

U zavisnosti od potreba naših korisnika, pozivamo i lekare specijaliste koji predstavljaju naše spoljne saradnike. Posebnu pažnju posvećujemo organizaciji društvenog života korisnika koji posebno osmišljavaju socijalni radnik i radni terapeut, zaduženi za organizaciju brojnih aktivnosti, individualnih i grupnih. Između ostalog tu spadaju: veliki broj kreativnih radionica, društvenih igara, kvalitetna dnevna štampa, šetnje, dnevni izleti, proslave praznika i rođendana.

Dom za stare Milagro Casa svojim korisnicima obezbeđuje zdravu i kvalitetnu hranu koja je u potpunosti prilagođena potrebama korisnika. U svakodnevnu ishranu ulaze tri dnevna obroka: doručak, ručak, večera, kao i dve do tri užine za dijabetičare i druge korisnike kojima je potrebna pojačana ishrana. Obroci se spremaju od strane profesionalnih kuvara, po meniju koji je sastavio nutricionista. Takođe, uvodimo i specijalni režim ishrane za korisnike kojima je to potrebno.

Pored medicinskog nadzora 24 časa dnevno, naše negovateljice svakodnevno brinu o higijeni i nezi korisnika u koju je uključeno:
• hranjenje i pojenje onih koji nisu u mogućnosti da to sami rade
• svlačenje i oblačenje
• presvlačenje pelena
• kupanje i pranje kose

Dom za stara lica Milagro Casa pruža i usluge dnevnog boravka korisnika od 07-19h, kao i usluge kraćeg boravka, do 15 dana.