Postojimo već dvadeset godina. Počeli smo kao patronažna služba a delatnost smo proširili nakon jedne decenije rada, otvorivši Dom za stara lica Medikalija. Prema najnovijim standardima (2009.godine) sagradili smo USTANOVU. Sada smo zahvaljujući ogromnom iskustvu visoko kategorizovani i registrovani u ministarstvu socijalne zaštite i ministarstvu zdravlja. I dalje smo jedinstveni, jer pored pomenutog, posedujemo u sklopu doma i INTERNISTIČKU AMBULANTU, što korisnicima omogućava zdravstvenu sigurnost (u svakodnevnim vizitama doktora interniste i prema potrebi specijalista). Značajno je istaći činjenicu da je objekat u ličnom vlasništvu direktora i upravnika ustanove, te su korisnici (za razliku od većine domova) na ovaj način zaštićeni od čestih selidbi.

Posedujemo ugovore sa službama: HITNA POMOĆ, SANITETSKOM za prevoz bolesnika, LABORATORIJAMA i drugim.

Uspešno saradjujemo sa Zavodom za zaštitu zdravlja, VMA, UKC, Gradskom bolnicom i svim domovima zdravlja (jer su naši korisnici zdrastveno osigurani, te im nije uskraćena mogućnost korišćenja prava osiguranja).

Kapacitet doma je 34 mesta
Broj zaposlenih osoba je 24
Cene smeštaja su prilagodjene standardima u našoj zemlji

Smeštaj:
Smeštajni kapaciteti doma za stare Medikalija, prilagodjeni su potrebama naših štićenika na takav način da vode računa kako o estetskim normama tako i o neophodnoj funkcionalnosti. Posedujemo namenski inventar i aparate koji služe za kvalitetnije pružanje pomoći korisnicima:
• medicinske krevete sa rukohvatima, ogradicom i daljinski upravljačem
• antidekubitalne dušeke na struju
• antidekubitalne silikonske šlaufe
• vazdušaste podmetače za laktove i pete
• invalidska kolica
• hodalice

Medicinske natkasne koje se mogu prilagoditi korisniku prema visini i položaju, a za slučaj potrebe, usled pogoršanja zdravstenog stanja, posedujemo aparate:
• EKG, ultrazvuk, oksinometar, koncetrator kiseonika, aspirator, inhalator, lampe sa polarizovanom svetlošću sa aktivniom kiseonikom (za bržu sanaciju različitih rana), autoklave za sterilizaciju sanitetskog materijala i posteljine, setove za previjanje, setove za postavljenje ur. katetera, klizme, infuzije, sonde, kvarc lampu za sterilizaciju prostora.

Naše iskustvo datira još od 1992. godine kao prve privatne (u to vreme jedine na prostoru Srbije), patronažne službe. To je uslovilo da nakon jedne decenije postojanja otvorimo prvi dom za stara lica, a potom 2009. godine zahvaljujući kvalitetu, radu i zalaganju tima, prema zavisnima od naše pomoći, proširimo svoje kapacitete novim objektom, koji ima površinu od 650 m2, sa prostorijama za korisnike koje se nalaze isključivo u prizemlju, bez stepenika i pragova: kuhinja, trpezarija, dnevni boravak, stacionarne jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa intenzivnom negom od 16m2 do 25m2, vešeraj, garderober, a ostale pomoćne prostorije nalaze se na spratu.

U sklopu Doma, nalaze se i zasebni jednokrevetni i dvokrevetni apartmani, opremljeni sopstvenom čajnom kuhinjom i kupatilom. Ovi apartmani su namenjeni nezavisnim korisnicima, sa mogućnošću korišćenja svih raspoloživih usluga ustanove.

Prostor je pokriven VIDEO NADZOROM, radi sigurnosti korisnika, kako bi dežurno osoblje u svakom momentu imalo uvid, a uprava doma kontrolu doma, nad svojim štićenicima.

Zdravstvene usluge:
Dom za stare Medikalija svojim korisnicima pruža širok spektar neophodnih zdravstvenih usluga. Naš stručni tim svakodnevno se brine da Vam pruži pažnju i negu koju zaslužujete. Zdravstvene usluge obavljaju se od strane:

Lekara - Interniste i Supspecijalista: urgentne medicine, kardiologija, pulmologa, gastroenterologa, radiologa, udologa, ortopeda, hirurga, vaskularnog hirurga, hematologija, ginekologa, dermatologa, orl.
• Snimanje srca EKG aparatom
• ULTRAZVUK (abdomena, srca, štitne žlezde)
• RENDGEN (pluća, abdomena, različitih preloma i sl.)

Medicinske sestre-tehničara: davanje injekcija, infuzije, plasiranje urinalnog katetera, davanje klizme-klistir, previjanje operativnih i dekubitalnih rana, nega bolesnika (0-24), umivanje, obrada usne duplje, kupanje, pranje genitalija, masaža i vežbe za pospešivanje cirkulacije, evidencija redovne i vanredne terapije u terapijskoj listi. U listi vitalnih funkcija: evidencija temperature, disanja, krvnog pritiska, pulsa, unosa i iznosa tečnosti, stolice, prema kojia se prati stanje boleniska itd.

Fizioterapeuta: vežbe pasivnog i aktivnog tipa, radna terapija (kod preloma kuka, butne kosti, nadlaktice, podlaktice itd., moždanih udara, infarkta srca, paraliza, paraplegu, multipleks sklerozem parkinsonizma, alchajmerove bolesti itd.)

Socijalnog radnika: razgovori sa korisnicima i staraocem

Kurirska služba: za preuzimanje različitih uputa, recepata, lekova i slično

Za potrebe ljudi sa različitim dijagnozama: demencija, parkinsonova i alchajmerova oboljenja, kardiološka, pulološka, vaskularne bolesti (amputacija i gangrene), karcinomi, postopertivni program.