JELADOM – Ustanova socijalne zaštite za stara lica i penzionere, nalazi se u Mirijevu u ulici Mihaila Bulgakova broj 38, u mirnom delu Zvezdare. Ustanova raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama, sa kapacitetom od 22 ležajeva, trpezarijom i dnevnim boravkom na svakom spratu. Prednost našeg malog kapaciteta je što možemo više vremena posvetiti svakom korisniku ponaosob.

Velika pažnja se posvećuje kvalitetu hrane i ishrani korisnika. Jeladom nudi domaću kuhinju, a korisnici na raspolaganju imaju pet obroka: doručak, ručak, večera i dve užine. Korisnicima se izlazi u susret što se tiče njihovih želja i navika u vezi jelovnika, kao i zbog bolesti.

Korisnicima su na raspolaganju usluge licenciranog socijalnog radnika, usluge lekara opšte prakse kao i usluge i nadzor stručnih medicinskih sestara i negovateljica. Ustanova poseduje lekarsku ordinaciju i ambulantu kao i labaratoriju. Vrše se pregledi i kontrole lekara specijalista (koji su konsultanti Ustanove): psihijatra, kardiologa, neurologa, endokrinologa, fizijatra. Moguće je odraditi ultrazvučne pregleda na terenu (eho srca, abdomena, štitne žlezde, dopler krvnih sudova). Korisnicima ustanove Jeladom na raspolaganju su i usluge stalno zaposlenog fizioterapeuta.

Imamo veliko iskustvo u rehabilitaciji i nezi pacijenata:
• posle preloma i operacije kuka i butne kosti
• posle moždanog udara
• sa neurološkim pacijentima (Parkinson, Мiastenia gravis, Мultipla sкlеrоzа)
• sа onkološkim pacijentima (posle zračenja i hemoterapije kao i sa pacijentima u terminalnoj fazi bolesti)
• veliko iskustvo u prevenciji, obradi i dekutabilnih rana kod nepokretnih i ležećih pacijenata

Jedna od ociglednih prednosti Doma poput naseg je personalizovana zdravstvena usluga koja je na raspolaganju svakom korisniku. Ova usluga ukljucuje redovnu primenu dnevnih terapija, medicinsku pomoc kada je to potrebno, hitne medicinske usluge, 24-casovni zdravstveni monitoring. Osoblje naseg Doma svojim korisnicima pruza pomoc u svakodnevnim aktivnostima, kao sto su kupanje, oblacenje, hranjenje, konzumacija pica, koriscenje toaleta, uzimanje terapije, nega i briga i itd. Stari su cesto meta fizickih, emocionalnih i finansijskih zloupotreba. Zivot u Domu JELADOM nudi zasticenu okolinu i izolovanost od mogucih zloupotreba, kao i usluge socijalnog rada i socijalne zastite, psihosocijalnu pomoc i podrsku porodici i korisnicima usluge, kao garant blagostanja, sigurnosti i omogucavanja kvalitetnijeg zivota u trecem dobu.

Stari su cesto meta fizickih, emocionalnih i finansijskih zloupotreba. Zivot u Domu JELADOM nudi zasticenu okolinu i izolovanost od mogucih zloupotreba, kao i usluge socijalnog rada i socijalne zastite, psihosocijalnu pomoc i podrsku porodici i korisnicima usluge, kao garant blagostanja, sigurnosti i omogucavanja kvalitetnijeg zivota u trecem dobu.