Savremeni način i tempo života, nastojanje da se u teškim ekonomskim trenucima obezbedi makar i dovoljan prihod koji treba da podmiri egzistencijalne potrebe, neumitno je uzrokovao promene u životu svakog pojednica, iziskujući maksimalne radne napore i angažovanje u tom pravcu, a što je sa druge strane stovrilo za posledicu gubitak slobodnog vremena i to najčešće onog vremena kojeg čovek treba i mora da posveti sebi, svojoj porodici i svom okruženju. I upravo nedostatak tog i takvog vremena stvorilo je potrebe, između ostalog, i za otvaranje ovakvih ustanova kakav je i naš Senior mediclub

To međutim nije jedini razlog nastajanja organizacija ovakvog tipa. Savremeno društvo, paralelno sa nastojanjem da razvije sopstvenu ekonomsku moć, gradeći pri tome i sopstveni identitet, nastoji kroz izgradnju istog razviti i njegov humani karakter. Ustanove kao što je naša nastoje potvrditi humani karakter, kako društva u celini, tako i sopstvenog postojanja. Ono osnovno što čini smislenim naše postojanje i naš primarni zadatak, jer pružanje maksimuma komfora, zdravstvene i socijalne zaštite upravo onima kojima je to neophodno, a posebno ljudima u osetljivom starijem životnom dobu.

Senior mediclub, u tom slislu, pruža taj maksimum potrebnog i mogućeg, a kao jedan od bitnih dokaza za to je i taj ta Senior mediclub predstavlja prvi privatni aktivni i legalan zvanični pravni subjekt ovog tipa, koji je odobren i pod kontrolom Ministarstva za rad i socijalnu politiku Vlade Republike Srbije.

U jednom od najelitnijih beogradskih naselja, u okruženju prelepih privatnih vila, na samom brežuljku naselja Medaković u opštini Voždovac, smešten je i naš Senior mediclub.

Osnovna delatnost Senior mediclub-a definisana je zakonom i važećim propisima. Ono što je primarno jeste smeštaj i nega starih, ali i bolesnih lica. U okviru osnovne delatnosti, pored smeštaja i nege, obezbeđena je i ishrana korisnika hranom koja se pod nadzorom stručnog i kvalifikovanog lica priprema upravo u našem objektu. Sama ishrana u potpunosti je prilagođena, kako životnom dobu korisnika, tako i svakom korisniku ponaosob, ukoliko to zahteva njegovo zdravstveno stanje.

Svi korisnici koji su smešteni u Senior mediclub-u, u potpunosti su zbrinuti i pod stalnim su nadzorom i kontrolom, kako lekara doma, tako i ostalog medicinskog osoblja. Nadzor podrazumeva permanentno, dvadesetčetvoročasovno praćenje opšteg stanja korisnika, davanje propisane terapije, kontrolu zdravstvenog stanja korisnika od strane lekara doma i drugo. U higijenskom smislu održavanje čistoće i lične higijene, svi korisnici su, takođe, u potpunosti zbrinuti i opservirani.

Za korisnike kod kojih se za to ukaže potreba, ili koji za to izraze posebnu želju, postoji mogućnost organizovanja i raznih dodatnih stručnih i specijalističkih pregleda.

Ono što nije predmet medicinskog zbrinjavanja, ali je takođe od izuzetnog značaja za sve naše korisnike, je i mogućnost organizovanja raznih društvenih aktivnosti i razonode, a sa osnovnim ciljem da se anši korisnici, u što je moguće većoj meri, osećaju kako i kod svoje kuće, što i jeste deo našeg primarnog zadatka.