Dom za stara lica "Beograd" smešten je u novoizgrađenom objektu od 650 m2, namenski građenom za potrebe staračkog doma. Dom je kapaciteta 24 korisnika kojima pruža mirnu i porodičnu atmosferu sa zagarantovanom negom i harmonijom. Dom za stare "Beograd" je otvoren u cilju pružanja visokokvalitetnih usluga smeštaja, ishrane, nege, medicinskih usluga i svega što će starijim osobama učiniti život lepšim, kvalitetnijim i sigurnijim. Dom za stare "Beograd" nalazi se u ulici Cvetanova ćuprija 111v, u mirnom delu Beograda, na samo nekoliko kilometara od centra grada, ali ipak daleko od gradske vreve, čime je korisnicima obezbeđen miran boravak, kvalitetan odmor i oporavak.

Smeštaj za 24 korisnika je organizovan u komfornim jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, koje su opremljene klima uređajima, video nadzorom, telefonom, kablovskom televizijom i internetom. Kreveti su udobni od punog drveta sa visoko kvalitetnim ventilacionim dušecima i antidekubitnim dušecima sa kompresorom i regulatorom. Od pomoćnih sredstava posedujemo šetalice, invalidska kolica, štake, štapove, mobilnu wc šolju.

Dnevni boravci su opremljeni kako bi pružili maksimalan komfor i udobnost korisnika. Na raspolaganju su trpezarija, čajna kuhinja, ordinacija, mini biblioteka, a dnevne novine i časopisi su svakodnevno dostupni. U objektu postoji više kupatila i toaleta na svakom spratu, koji su potpuno novi, opremljeni tuš kabinama i kadama, specijalno prilagodeni licima sa otežanim kretanjem.

U našem domu ste kao u svom domu, gde su Vam na raspolaganju topli napitci, razni gusti i gazirani sokovi, voće, kolači, grickalice u količinama koje Vama odgovaraju. Kuhinja u okviru doma je domaća, pod nadzorom nutricioniste, a na svakodnevnom meniju su čorbe, supe, meso, riba, razna variva i svi mlečni proizvodi. Spremamo i svoju zimnicu, slatko i džemove.

Pored komfora, domaće atmosfere i druženja, dom obezbeđuje medicinske usluge i negu od strane stručnog osoblja. Stručno i ljubazno osoblje našeg doma ima iskustva u radu sa osobama obolelih od Alchajmerove bolesti, demencije, senilnosti i drugih bolesti koja dolaze sa određenim godinama.

Pažljivo biran stručni tim u domu sačinjavaju lekar opšte prakse, medicinski tehničari, negovateljice, socijalni radnik, psiholog i psihijatar, koji su na usluzi našim korisnicima 24 sata dnevno. Organizujemo preglede lekara specijalista iz svih oblasti medicine, fizikalnu terapiju, prevoz od bolnice ili kuće do doma, dolazak frizera, pedikira i manikira.

Pružamo mogućnost i dnevnog boravka, višednevnog preko vikenda ili boravka po potrebi.

Smeštaj:
Dom za stare "Beograd" prostire se na 650 m2 namenski građenog objekta za potrebe pokretnih, polu-pokretnih i nepokretnih korisnika. Kapacitet doma je 24 korisnika. Smeštaj je organizovan u komfornim i lepo uređenim jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, koje su opremljene klima uređajima, video nadzorom, telefonom, kablovskom televizijom i internetom. Sobe su okrečene u pastelnim bojama što dodatno unosi prijatnu atmosferu pri boravku u domu. Kreveti su udobni od punog drveta sa visoko kvalitetnim ventilacionim dušecima i antidekubitnim dušecima sa kompresorom i regulatorom. Dnevni boravci su opremljeni kako bi pružili maksimalan komfor i udobnost korisnika. Na raspolaganju su trpezarija, čajna kuhinja, ordinacija, mini biblioteka, a dnevne novine i časopisi su svakodnevno dostupni. U objektu postoji više kupatila i toaleta na svakom spratu, koji su potpuno novi, opremljeni tuš kabinama i kadama, specijalno prilagodeni licima sa otežanim kretanjem. Iako na samo nekoliko kilometara od centra grada, dom pruža mirnu, harmoničnu i porodičnu atmosferu. Sa terasa se pruža prelep pogled na zelene površine i panoramu Beograda, tako da korisnici mogu uživati u privatnosti svojih soba, ali i u zajedničkom druženju u komfornom dnevnom boravku ili trpezariji. U našem domu osećaćete se kao kod svoje kuće.

Usluge:
Dom za stare "Beograd" nudi usluge smeštaja, ishrane i nege pokretnih, polupokretnih i nepokretnih osoba. Pored stalnog smeštaja nudimo i smeštaj na određeni period - jednodnevni boravak, boravak preko vikenda, smeštaj za vreme godišnjih odmora familije. Profesionalni tim sa iskustvom sačinjavaju lekar opšte prakse, medicinski tehničari, negovateljice, socijalni radnik, psiholog i psihijatar, koji su na usluzi našim korisnicima 24 sata dnevno. Po potrebi organizujemo dolazak lekara specijalista iz svih oblasti medicine. Svakodnevno osobama u domu obezbeđujemo merenje pritiska, pulsa, temperature, šećera u krvi i težine. Jednom mesečno organizujemo internistički pregled sa EKG-om. Poseban akcenat u domu je stavljen na prevenciju dekubitusa, pa u tu svrhu svi kreveti imaju visoko kvalitetne ventilacione dušeke i antidekubitne dušeke sa kompresorom i regulatorom. Lična i celokupna higijena u domu je po najvišim standardima. Svakodnevno se sređuju sobe, peglanje i pranje rublja je besplatno, kupanje je 3 puta nedeljno, ali i po potrebi, organizujemo dolazak frizera, kozmetičara, pedikira i manikira. U saradnji sa socijalnim radnikom trudimo se da maksimalno upotpunimo društveni život u domu. Organizujemo zajednička druženja, proslave rođendana, slava, praznika, šetnje, izlete, društvene igre, a na raspolaganju su svakodnevno dnevna štampa i razni časopisi, kablovska televizija i internet. Obezbeđujemo prevoz od bolnice, banje, kuće do našeg doma. Besplatno prevozimo naše korisnike do banke, pošte i lekara. Za razliku od drugih domova u Domu za stare "Beograd" je dozvoljena poseta korisnicima tokom celog dana.

Ishrana:
u domu je domaća, raznovrsna i zdrava. Uz savete lekara i nutricioniste prilagođena je zdravstvenom stanju korisnika. Svakodnevno na jelovniku su čorbe i supe, meso i riba, razna variva, voće i kolači, mlečni proizvodi, a izlazimo u susret i željama naših korisnika. Tokom celog dana na raspolaganju je konzumiranje toplih napitaka, raznih vrsta kafa, gustih i gaziranih sokova, kolača, grickalica u količinama koje Vama odgovaraju. Spremamo svoju zimnicu, slatko i džemove.

Društevni život:
Cilj Doma za stare "Beograd" je da svojim korisnicima pored kvalitetnog smeštaja i nege, brige o zdravlju i ishrani, omogući što raznovrsniji i kvalitetniji svakodnevni život. Po dolasku u dom upoznajemo se sa svakodnevnim navikama, hobijima, željama i potrebama svakog korisnika i naš tim sa saocijalnim radnikom osmišljava pojedinačne i zajedničke programe, koji omogućavaju da se slobodno vreme u domu provodi na najlepši mogući način i da se obogati društveni život. Tokom boravka u domu korisnicima je na raspolaganju mogućnost bavljenja raznim društvenim i rekreacijskim aktivnostima, tokom kojih bivaju svesni važnosti psihosocijalne rehabilitacije i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. Zajedničko angažovanje u pripremi aktivnosti prema sopstvenim mogućnostima, dodatno utiče na motivaciju korisnika, većem zadovoljstvu i osećaju doprinosa i pripadnosti zajednici. Ljubazno osoblje doma je tokom 24 sata spremno da pomogne svojim korisnicima savetom i toplim razgovorom u svakodnevnim problemima. Svi zaposleni se trude da se očuvaju navike stečene pre dolaska u dom, tako da se organizuje besplatan prevoz do banaka, pošte, lekara, odlazi se u zajedničku kupovinu, organizuje se dolazak frizera i kozmetičara. Dolazak prijatelja i rodbine u posetu osobama koje su u našem domu je dozvoljen tokom celog dana svih 7 dana u nedelji.