Dom Sunce se nalazi u mirnom delu Železnika, na 15 ari ravnog placa koji krasi dvorište uređeno za uživanje, opuštanje i druženje naših korisnika. Kapacitet naše porodične vile je 22 korisnika, koji na raspolaganju imaju potpuno opremljene dvokrevetne i trokrevetne sobe sa televizorim i aklimatizovane. Kupatila su komforna i prilagodjena potrebama svih korisnika od pokretnih do onih sa smanjenom pokretljivošću. Pored spavaćih soba, dom ima i dnevni boravak, ambulantu, kuhinju, zajedničku trpezariju, galeriju i vešeraj.

Uvek se trudimo da boravak naših korisnika u domu Sunce bude kao i naš naziv, vedar i veseo, te zbog toga za sve organizujemo posebno osmišljene letnje pozornice, ali i proslave rođendana, Nove Godine i slava. Nedaleko od doma se nalazi čuveni izvor „Sveta Petka“ sa osveštanom lekovitom vodom i lep krajolik pogodan za šetnju.U okruženju doma je široka i pristupačna ulica, gde možete ostaviti auto prilikom posete vašim najdražima o kojima brinemo.

Toplina ljudskog osmeha i iskrena želja da o nekome brinemo često mogu biti terapija podjednako efikasna kao i tradicionalna medicina. Naše visoko stručno osoblje brine o svakom detalju i vodi računa o svemu što je potrebno da bi se naši korisnici osećali sigurno, dostojanstveno, zdravo i veselo.

Broj licence 212, važeća od 29.11.2016. Rešenje 022-02-00411-2016-19 dobijeno od strane Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Dom Sunce je mesto puno svetlih i prozračnih prostorija u kojima smo svaki detalj gradili i postavljali s posebnom pažnjom i ljubavlju. Svaka od dvokrevetnih i trokrevetnih soba su opremljene televizorima, aklimatizovane, a na raspolaganju su luksuzno i praktično uređena kupatila.

U kući postoji minimalno stepenica i kaskada što olakšava kretanje, a svaka šetnja u dvorištu je doživljaj u kome učestvuju i krošnjasti bagremovi, stabla voća i prelepi cvetni vrt. Ishranu kreiramo prema zdravstvenom stanju naših korisnika, ali bez obzira na meni, svaki obrok je lepši u zajedničkoj trpezariji ili vrtu, u zavisnosti od godišnjeg doba.

Najbitnije nam je da se svi naši korisnici osećaju prijatno i slobodno. Svaka želja i molba su nam važne, i zato, sve koji žele da odu u posetu vama ili nekom od rođaka i prijatelja, sa zadovoljstvom vozimo i u dogovoreno vreme vraćamo nazad u našu vilu. Vozilo je adaptirano za transport lica sa invaliditetom i posebnim potrebama.

Ishrana:
Pažljivo kreiramo menije za svakog od naših korisnika, uz konsultacije sa stručnjacima. Svaki obrok biće baš ono što je vašim najmilijima potrebno da se osećaju dobro, budu zdraviji i uživaju u ukusu hrane. Dnevni meni sadrži 5 obroka, 3 glavna obroka i dve užine, a tu smo da ulepšamo čitanje, boravak u bašti ili u svojoj sobi kafom, čajem ili osvežavajućim sokom.

Osoblje:
Naš brižni tim čine i stručna lica koja misle o različitim aspektima onoga što je neophodno da vaši najmiliji budu zdravi i srećni. Uvek na raspolaganju svim našim korisnicima su doktor, medicinska sestra, negovatelji,higijeničar, socijalni radnik i po potrebi stomatolog. Za sve naše korisnike kojima je potrebno nešto van ovih okvira, svakako da ćemo organizovati i učiniti sve da dobiju potpunu i najbolju moguću negu i pažnju. Na poziv će doći frizer, kozmetičar, maser, kao i brica, ortoped, psiholog ili ko god da je našim korisnicima potreban.

Usluge:
Naši korisnici ne moraju da odlaze na stomatološke preglede, čekaju u redovima i na intervenciju. Naš stomatolog će brinuti o njihovom oralnom zdravlju i biti na raspolaganju kada god je to potrebno. Brinemo o tome šta će nasmejati vaše najmilije, ali i o tome da njihov osmeh bude što lepši. Najbitnije nam je da se svi naši korisnici osećaju prijatno i slobodno. Svaka želja i molba su nam važne, i zato, sve koji žele da odu u posetu vama ili nekom od rođaka i prijatelja, sa zadovoljstvom vozimo i u dogovoreno vreme vraćamo nazad u našu vilu. Vozilo je adaptirano za transport lica sa invaliditetom i posebnim potrebama.

Kao velika porodica, znamo šta je važno i trudimo se da sve to priuštimo vašim najmilijima. Poštovanje, jednakost, briga, prijateljstvo i dostojanstvo su vrednosti u kojima će svi uživati, a sve porodične vrednosti koje negujete i koje su samo vaše, rado podržavamo i prilagođavamo boravak naših korisnika tako da ništa ne mora da se menja.

Tu smo za vas u svakom trenutku. Pozovite nas, zakažite svoj termin i dođite da se upoznamo i vašim najmilijima zajedno pretvorimo starost u najlepše, zlatno doba života. Zaslužili ste.