Dom za stare Vis je ekskluzivni dom za negu i smeštaj starih lica. Dom za stare Vis se nalazi u okolini Beograda, mirnom delu Umke, izolovan od buke, okružen prirodom, s predivnim pogledom na reku Savu. Dom Vis je tipa hotelskog smeštaja sa liftom i poseduje više dvokrevetnih i jednokrevetnih soba sa sopstvenim kupatilom i izlazom na terasu. Naši korisnici imaju na raspolaganju lepo uređen vrt za boravak u prirodi. Provedite sa nama sigurno treće doba uz ljubazno osoblje, stalnu negu i lekarski nadzor.

U domu za stare Vis svi imamo cilj da se po dolasku u naš dom ne završi Vaš aktivan i srećan život. Dolazak u dom za stare ne mora da bude kazna i odbačenost od porodice, već jedan nov i srećan period u Vašem životu. Po dolasku u naš dom trudimo se da se upoznamo sa Vama, vašim navikama, potrebama i željama kako bi na najkvalitetniji način organizovali Vaš boravak i društveni život.

Smeštaj:
Objekat doma Vis je izgrađen sa namenom smeštaja i brige o starim i bolesnim osobama. Budući da je smeštaj i briga o starima prvobitna namena samog objekta, dom Vis je izgrađen tako da njegovim korisnicima pruži udoban smeštaj i neometan, aktivan život. Sam objekat je podeljen na više celina koje omogućavaju stanarima neometan odmor u svojim sobama, prijatne trenutke u društvu svojih vršnjaka u dnevnom boravku ili dostojanstveno obedovanje u prijatnoj trpezariji. Pored dobro organizovanog objekta na raspolaganju stanarima je i prelepa bašta sa puno zelenila, mestom za šetnju i odmor. Dom je izgrađen u tri nivoa, a da bi omogućio korisnicima neometano kretanje i aktivnost na raspolaganju im je hidraulični panoramski lift sa prelepim pogledom na prirodu i prostranu baštu. Za sve one koji žele da svakodnevnu šetnju započnu iz svoje sobe, postoji i stepenište sa rukohvatima sa obe strane kako bi se obezbedila sigurnost stanara. Dom Vis je pokriven video nadzorom. Dom Vis poseduje petnaest dvokrevetnih i tri jednokrevetne sobe. Sve sobe imaju dosta dnevne svetlosti, sopstveni izlaz na terasu sa koje se pruža prelep pogled na prirodu i reku Savu. Sobe su okrečene u prijatne pastelne boje što ih čini veoma prijatnim za boravak. Ni funkcionalnost soba nije zanemarena. Svaka soba je opremljena kako bi omogućila lakši i ugodniji život korisnika.

Sobe poseduju:
• sopstveno kupatilo sa tuš kabinom,
• udoban krevet sa kvalitetnim dušekom
• noćni stočić
• televizor
• telefon (po želji korisnika)
• taster za pozivanje osoblja
• protivpožarni alarm

Dnevni boravak: U okviru doma Vis postoji kutak u kome naši stanari mogu uživati u društvu svojih vršnjaka, pričati sa njima, zabavljati se uz društvene igre, čitati ili jednostavno uživati u čaju uz topao kamin u zimskim danima. Dnevni boravak je prijatan ambijent koji je povezan sa prostranom salom za ručavanje i čini jednu prijatnu celinu za boravak.

Bašta: Naši korisnici imaju i lepo uređeno dvorište za boravak u prirodi. U toplim danima imaju mogućnost da šetaju, sede i uživaju u letnjikovcu, bašti punoj cveća i zelenila.

Ishrana:
Ishrana je važna u svim životnim dobima pa i u trećem dobu. O zdravoj i izbalansiranoj ishrani u Domu Vis vode računa nutricionista i profesionalni kuvar. Nutricionisti osmišljavaju jelovnike prema potrebama stanara, poštujući potrebe ishrane svakog pojedinačnog stanara i vodeći računa da svako dobije zdrav i količinski dovoljan obrok. Za stanare koji imaju preporučenu ishranu od strane lekara u potpunosti se poštuje propisani režim ishrane. U sopstvenoj kuhinji doma spremaju se tri glavna obroka i dve užine po principu domaće kuhinje, gde se uz sva pravila zdrave ishrane priprema ukusna hrana. Svakoga dana, za svaki od obroka, u ponudi su najmanje dve vrste jela kako bi zadovoljili različite ukuse stanara.

Nega:
U domu Vis je angažovano profesionalno i ljubazno osoblje čiji je zadatak da omoguće stanarima zdrav, aktivan i dostojan život. Nekada je to pružanje medicinskih usluga, pomoć a nekada je to samo malo razgovora, osmeh ili zagrljaj. U našem domu pre svega rade ljudi pa onda profesionalci u svojim delatnostima.

Članovi našeg tima su:
• Socijalni radnik
• Radni terapeut
• Domski lekar
• Kuvari
• Glavna medicinska sestra
• Spremačice
• Fizioterapeut
• Domar
• Negovateljice

Po potrebi se angažuju dodatni saradnici iz oblasti medicine u cilju pružanja svih potrebnih dijagnostičkih i medicinskih usluga koje se ne mogu sprovesti i obezbediti u domu. U slučaju naglog pogoršanja zdravstvenog stanja, pozivamo hitnu pomoć i organizujemo prevoz do iste. Po želji stanara angažujemo i frizera, pedikira, manikira... a sve u cilju da boravak korisnika učinimo što prijatnijim. Brigu o ličnoj higijeni i higijeni ličnih stvari korisnika preuzima dom Vis.

Društveni život:
Odlazak u dom ne mora da bude i kraj aktivnog i društvenog života i kontakta sa porodicom. U domu Vis organizujemo različite društvene aktivnosti i programe u cilju da se korisnicima doma za stare pruže raznovrsni sadržaji koji će animirati i motivisati da se svaki korisinik doma aktivno uključi u željene programe i na najlepši način provede svoje slobodno vreme. Prema svojim željama, potrebama, interesima i mogućnostima korisnici se uz stručnu pomoć osoblja doma i pomoć radnog terapeuta mogu uključiti u razne aktivnosti koji svakako obogaćuje život naših korisnika. Dom za stare Vis nudi mnogobrojne individualne i grupne aktivnosti. Na Vama će biti da izaberete na koji način ćete organizovati svoje vreme.

Društvene aktivnosti u domu za stare Vis:
• proslave rođendana korisnika doma Vis
• obeležavanje krsnih slava korisnika
• proslave Nove godine, Božića, Uskrsa
• igranje društvenih igara
• obeležavanje društvenih događaja
• svakodnevne šetnje
• organizovani izleti

Umka kao prigradska opština grada Beograda ima svoj Klub penzionera tako da u saradnji sa njim organizujemo jednodnevne izlete po jako pristupačnim cenama za sva znamenita mesta, crkve i manastire Srbije. U domu se poštuje svačije pravo na privatnost i intimu. Naši korisnici mogu, kada to požele da budu sami u svom prostoru ili pak da uživaju u društvu. Naši stanari u domu proslavaljaju slave, rodjendane sa svojom porodicom, prijateljima i ostalim korisnicima doma.