Dom za stare LION je osnovan sa ciljem pružanja visoko kvalitetnih usluga i olakšavanja života starim, bolesnim i nemoćnim osobama i njihovim porodicama. Samim dolaskom kod nas postajete član naše porodice i mi se brinemo o Vama kao o našim roditeljima. Očuvan u duhu starih vremena, osmišljen tradicijom, ne prepušten zaboravu dom predstavlja objekat LUX kategorije. Raspolaže kapacitetom od 39 ležajeva, u jednokrevetnim, dvokrevetnim i četvorokrevetnim sobama.

Usluge:
• Polu intenzivnu negu za smeštaj i negu bolesnih lica
• Kvalitetnu kuhinju u kojoj se priprema 5 obroka dnevno (3 glavna)
• Zajednički dnevni boravak na svakom spratu

Osnovna usluga podrazumeva:
• 24-časovnu negu medicinskog osoblja
• Lečenje u saradnji sa stručnim osobljem (lekarima specijalistima, fizioterapeutima, medicinskim tehničarima i negovateljicama i pomoćnim osobljem)
• Dva puta dnevno ličnu higijenu
• Pet obroka dnevno

Medicinske usluge:
Dom za stare LION, kao veoma važan deo ponude izdvaja pružanje medicinskih usluga. Medicinska nega i pomoć je svakodnevno na raspolaganju svim našim korisnicima. Stručno i specijalizovano osoblje 24h brine o Vašem zdravlju, vodeći pri tom računa ne samo o vitalnim funkcijama, već i o ishrani, negi, higijeni, psihičkom stanju i raspoloženju. O vašem zdravlju brine domski lekar, koji po potrebi poziva lekare konsultante različitih specijalnosti. Uz konsultaciju sa lekarima, naše medicinske sestre i negovateljice pružaju kompletne medicinske usluge. U slučaju naglih ili težih pogoršanja zdravstvenog stanja naših stanara, pozivamo hitnu pomoć ili organizujemo prevoz do iste. Posebnu pažnju posvećujemo korisnicima kojima je neophodan visok stepen zdravstvene nege i nadzora. U ovu grupu spadaju pacijenti koji su nedavno otpušteni iz bolnice i drugih zdravstvenih ustanova, a koji u okviru svojih porodica još uvek ne mogu da samostalno funkcionišu, korisnici kod kojih postoji pogoršanje hroničnih bolesti, a koji ne mogu da samostalno da koriste terapiju, pacijenti koji boluju od malignih bolesti i koji traže adekvatnu negu i psihološku potporu, pacijenti koji se oporavljaju od šloga (cerebrovaskularnog insulta) ili pacijenti kojima je potrebna rehabilitacija usled preloma kostiju donjih ektremiteta (po našem iskustvu, najčešće fraktura u zglobu kuka). Ovim korisnicima obezbeđen je rad sa fizioterapeutom i pojačani medicinski nadzor u cilju prevencije mogućih komplikacija, a u cilju što skorijeg oporavka. Dom za stare Lion obezbeđuje stalne konsultacije od strane neurologa i neuropsihijatra u cilju adekvatnog tretmana pacijenata koji boluju od različitih vidova demencije. Kod nepokretnih pacijenata sa razvijenim dekubitom ukljucuje se lekar specijalista sa tretmanom rane po savremenim standardima i organizacije neophodnih preventivnih mera. Polupokretnim i nepokretnim osobama nudimo kompletnu medicinsku negu u delu poluintenzivne nege, opremljenu bolničkim krevetima i monitorima, psihološku podršku, pažnju i animaciju, primerenu ishranu i ličnu higijenu kao i 24-časovni nadzor. U slučaju naglih ili težih pogoršanja zdravstvenog stanja naših stanara, pozivamo hitnu pomoć ili organizujemo prevoz do iste.

Smeštaj:
Dom za stare raspolaže sa 12 soba i posebnim delom za negu bolesnih korisnika. Sobe su toplih boja, po kategoriji jednokrevetne, dvokrevetne i cetvorokrevetne sa dosta prirodnog svetla, ormarima, natkasnama i TV aparatima. Prostor za negu bolesnih nalazi se na posebnom spratu opremljen ortopedskim krevetima i potrebnim aparatima za medicinsku negu. Kupatila u okviru Doma za stare LION su prilagođena svim članovima naše kuće, pokretnim i nepokretnim korisnicima. U sastavu kuće nalazi se prostrano dvorište, sa letnjom kuhinjom, voćnjakom i cvetnom baštom. Sređen vrt u okvru koga se nalazi letnjikovac pruža mogucnosti organizovanja popodnevnih događaja uz roštilj. Dom za stare se nalazi u centru grada, na Lionu, što porodicama naših korisnika omogućava posetu i na dnevnom nivou.