Elizabeta, dom za stare i negu bolesnih je ustanova socijalne zaštite, gradjevinski izvedena po najvišim svetskim standardima u skladu sa primenjivom funkcijom a namenski da omogući što bolji kvalitet pružanja odgovarajućih usluga. Potrebno je naglasiti da je objekat opremljen tako da zadovolji najstrožije kriterijume ustanovljenih normi i standarda uz ispunjavanje svih propisanih građevinskih i funkcionalnih normativa propisanih od nadležnog ministrastva.

Dom se nalazi u Višnjici, Beograd, 30m od same obale Dunava, na mirnoj i spokojnoj lokaciji a svega 6 km od samog centra grada. Prostire se na oko 1500kvm. Veliki broj soba ima prelep pogled na DUNAV. Velika sala za ručavanje i dnevni boravak je veoma komforna prostorija opremljena i nameštena tako da u njoj svi korisnici mogu provoditi slobodno vreme. U prelepom dvorištu ispunjenom zelenilom, baštom i stazama za šetnju izdvajaju se letnjikovci koji su idelno mesto za druženje korisnika uz boravak na svežem vazduhu u prijatnom i mirnom prirodnom ambijentu sa pogledom na DUNAV. Ceo plac je ogradjen i popunjem zelenilom, a kompletan dvorišni deo kao i hodnici,stepenište ,trpezarija, dnevni boravak i sobe sa zavisnim korisnicima pokriveno je sa 29 nadzornih video kamera te je BEZBEDNOST korisnika na visokom nivou.

Smeštaj:
Dom raspolaže sa 26 ekskluzivno opremljenih soba. Na raspolaganju su Vam dve sobe u prizemlju kao i osam soba na svakom od tri sprata (jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne, četvorokrevetne) od kojih svaka soba ima zasebno kupatilo, nezavisnu terasu, aircondition, roletne, interfon vezu sa sestrinskom sobom kao i telefon (lokal), LCD televizor, noćno svetlo iznad svakog kreveta, pomoćnih elemenata i drugih pratećih stvari. Raspolažemo sa preko 40 specijalnih profesionalnih ELEKTRIČINIH BOLNIČKIH KREVETA veoma pogodnih za polupokretna ili nepokretna lica. Većina kreveta opremljena je ANTIDEKUBITNIM DUŠECIMA. Objekat poseduje veliki višenamenski LIFT. Sobe su maksimalno termički izolovane a prozori i vrata su od PVC materijala. Vrata soba i kupatila, koja su prilagođena za upotrebu teško pokretnim korisnicima, su odgovarajuće širine za nesmetani prolazak INVALIDSKIH KOLICA što dodatno olakšava nepostojanje pragova. Takodje, dom poseduje i prilagodjene prostorije za radnu terapiju, intenzivnu negu, profesionalne prostorije za pripremu i serviranje hrane. Pored svega navedenog tu je i velika i funkcionalna sala za ručavanje koja je ujedno i dnevni boravak opremljen tako da pruži užitak boravka i prijatno druženje u odgovarajućem ambijentu za korisnike doma. U dvorištu samog objekta nalaze se prijatni letnjikovci okruženi zelenilom, boricima i fontanicama... pored glavne zgrade tu je i upravna koja sadrži profesionalnu vešernicu, perionicu, propratne prostorije za osoblje i apartman za odmor.

Medicinske usluge:
O našim korisnicima brine naš stručni tim (LEKAR, GLAVNA SESTRA I SOCIJALNI RADNIK), u saradnji sa medicinskim sestrama i negovateljicama, fizioterapeutom i radnim terapeutom. Osim uobičajnih svakodnevnih medicinskih usluga kao sto su kontrola telesne temperature, pritiska, šećera u krvi, davanje injekcija, terapija infuzijom i drugo. Dom za stare ELIZABETA periodično svojim korisnicima obezbedjuje EKG pregled i kompletnu biohemijsku analizu a po potrebi i druge vrste pregleda i dijagnostike. Vršimo i konsultacije sa lekarima različitih specijalnosti. Naša ustanova ima potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji s državnom HITNOM POMOĆI koja nam je na raspolaganju 24h dnevno.

Osoblje:
Osoblje se sastoji iz kvalitetno odabranih ljudi i to, socijalnog radnika, lekara opšte prakse, fizioterapeuta, glavne sestre, pomoćnih sestara, negovateljica, profesionalnog osoblja u kuhinji, kuvara kao i pomoćnih radnika raznih namena.

Ishrana:
Dom poseduje sopstvenu kuhinju za pripremu čak pet obroka dnevno (tri glavna obroka i dve užine) uvek od svežih namirnica čija se nabavka vrši svakodnevno. Velika sala za ručavanje i dnevni boravak je veoma komforna prostorija opremljena i nameštena tako da u njoj svi korisnici mogu provoditi slobodno vreme. Za dijabetičare i osobe sa posebnim potrebama primenjuje se odgovarajući način ishrane uz nadzor NUTRICIONISTE.

Društveni život:
Zauzima značajno mesto u našem domu i sačinjava ga skup aktivnosti od kojih izdvajamo neke: Zajedničke šetnje obližnjim obalama Dunava, redovni izleti do značajnih kulturoloških lokacija u i van grada, sa obezbeđenim grupnim prevozom. Organizovane sadnje baštenskog cveća i druge kreativne aktivnosti u prirodi, proslave rodjendana, godišnjica i drugih značajnih datuma, druženje uz zabavne igre kao što su šah, domine, karte i drugo, čitanje poezije i romana, druženje sa decom u saradnji sa lokalnim vrtićima, zabava uz prisustvo animatora kao i drugih aktivnosti po želji i izboru, sa osvrtom na individualne afinitete korisnika u zavisnosti od starosne dobi i intelektualnog nivoa.