Kuće dobre nade osnovana je sa idejom i ciljem pružanja visoko kvalitetnih usluga i olakšavanja života starim, bolesnim i nemoćnim osobama i njihovim porodicama. Samim dolaskom kod nas postajete član naše porodice i mi se brinemo o Vama ko o našim roditeljima.

Dom za stara lica Kuća dobre nade Vam nudi 24-časovni nadzor, negu i lečenje starih lica, u saradnji sa stručnim osobljem:
• Lekar specijalista
• Fizioterapeut
• Medicinski tehničar (24časa)
• Bolničari i pomoćno osoblje
Na raspolaganju su Vam: jednokrevetna, dvokrevetna, trokrevetna soba i intenzivna nega kupatila,kao i dnevni prostori, trpezarije i kuhinja.

Medicinske usluge:
Dom za stare Kuća dobre nade kao veoma važan deo naše ponude izdvaja pružanje medicinskih usluga. Medicinska nega i pomoć je svakodnevno na raspolaganju svim našim stanarima. Stručno i specijalizovano osoblje 24h brine o Vašem zdravlju, vodeći pri tom računa ne samo o vitalnim funkcijama, već i o ishrani, negi, higijeni, psihičkom stanju i raspoloženju. O vašem zdravlju brine domski lekar, koji po potrebi poziva lekare konsultante različitih specijalnosti. Redovno se prate sve vitalne funkcije: krvni pritisak, telesna temperatura, nivo šećera u krvi, prati se unos lekova, a po potrbi se rade i rutinske i složene laboratorijske analize. Uz konsultaciju sa lekarima, naše medicinske sestre i negovateljice pružaju kompletne medicinske usluge. U slučaju naglih ili težih pogoršanja zdravstvenog stanja naših stanara, pozivamo hitnu pomoć ili organizujemo prevoz do iste. Polupokretnim i nepokretnim osobama nudimo kompletnu medicinsku negu u delu poluintenzivne nege, opremljenu bolničkim krevetima i monitorima, psihološku podršku, pažnju i animaciju, primerenu ishranu i ličnu higijenu kao i 24-časovni nadzor.

Ishrana:
Ishrana je pod stalnim nadzorom i kontrolom stručnog lica, nutricioniste, uz redovna tri obroka pripremamo i dve užine. Za korisnike čija dijagnoza i zdravstveno stanje to zahteva pripremaju se posebni obroci organizovani pod posebnim režimom. Izgled kuhinje je urađen od prirodnih materijala, u etno stilu, gde profesionalni kuvari kuvaju jela starih recepata, prilagođeni strukturi i zdravstvenom stanju korisnika.

Nega i higijena:
Korisnicima doma su na raspolaganju usluge frizera, kao i pedikira i manikira. Na odeljenju intenzivne nege posebna pažnja posvećena je polupokretnim i nepokretnim osobama. Kao preventivu, radi sprečavanja posledica dugotrajnog ležanja korisnicima se menja položaj u krevetu svaka 2 sata.

Smeštaj:
Dom raspolaže sa 13 soba imenovanih kategorija. Sobe za stare su: dvokrevetne i trokrevetne sa puno dnevnog svetla, klimatizovane, sa TV aparatom, urađene u pastelnim bojama. Prostor za negu bolesnih nalazi se na posebnom spratu opremljen ortopedskim krevetima i potrebnim aparatima za medicinsku negu. Kupatila su prilagođena pokretnim i nepokretnim korisnicima, svim članovima naše kuće.