Svi zaposleni u Domu Viva su pored stručnosti i iskustva u svom poslu, prvenstveno strpljive, pažljive i ljubazne osobe, koje se sa puno razumevanja i poštovanja ophode prema SVIM korisnicima. Prioritet u radu su nam zdravlje, higijena, nega, kvalitetna ishrana, ali i topla reč i svakodnevni razgovori sa korsnicima, koji njima pružaju osećaj pripadnosti i poboljšavaju njihovo raspoloženje. Želimo da Vas dočekaju nasmejani i bezbrižni. Zbog toga postojimo!

Usluge:
• Stalni Boravak
• Medicinske usluge
• Sanitetski prevoz
• Privremeni smestaj
• Dnevni boravak

Smeštaj: VIVA dom za stare raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim spavaćim sobama za kapacitet do šesnaest korisnika. Sobe su opremljene po strogim standardima propisanim za ustanove ovog tipa. Svaka soba poseduje potpuno nov nameštaj, visoko kvalitetne dušeke za spavanje, LCD tv, kablovsku televiziju. Većina soba ima direktan izlaz u prelepo uređeno dvorište, gde su u letnjem periodu postavljene garniture za sedenje i prijatno druženje sa prijateljima. Naš primarni cilj je održavanje i poboljšanje vitalnosti naših stanara, stoga ističemo posebnost našeg doma, a to je prostrano i uređeno dvorište, površine dvadeset ari, sa velikim travnatim površinama i stazama idealnim za šetnju, međusobno druženje i rekreaciju.

Medicinske usluge:
• Kontrola krvnog pritiska
• Merenje šećera u krvi
• Davanje prepisanih terapija
• Usluge pedikira i frizera
• Obrada usne duplje
• Intravensko davanje infuzija i terapija
• Obrada dekubitnih rana
U slučaju kada je neophodan hitan bolnički pregled i intervencija, organizujemo prevoz vozilom HITNE POMOĆI sa kojom imamo potpisan ugovor o poslovno tehničkoj saradnji. Negovanje pacijenta, redovno kupanje, presvlačenje, pranje i peglanje garderobe korisnika, takodje su prioritetni u našem domu.

Usluga Sanitetskog prevoza: Brinemo o Vama od prvog momenta. Ukoliko niste u mogućnosti da sami dođete do nas, mi ćemo organizovati prevoz sanitetskim vozilom, i to:
• po principu “od kreveta do kreveta”
• nepokretnih i teško pokretnih osoba od bolnice do Doma
Prevoz na teritoriji Beograda je besplatan.

Usluga privremenog smeštaja: Pored stalnog smeštaja, dom Viva omogućava i uslugu privremenog smeštaja. Ukoliko imate privatne ili poslovne obaveze, koje iziskuju Vaše odsustvo tokom jednog dana, vikenda ili duže, mi ćemo voditi brigu o Vašim roditeljima, baki ili deki, dok vi bezbrižno možete otići na put ili na odmor. Ova usluga je korisna i za same korisnike jer, omogućava promenu svakodnevne sredine, socijalizaciju, druženje.

Usluga dnevnog boravka: Pružamo i uslugu dnevnog boravka koja podrazumeva celodnevni boravak u našim prostorijama uz sve pogodnosti koje uživaju i naši stalni stanari, izuzev noćenja. Usluga dnevnog boravka je preporučljiva ukoliko je nekome potrebno da se postepeno navikne na boravak u domu ili u slučajevima kada jednostavno, zbog Vašeg načina života i dnevnih obaveza, niste u mogućnosti da pružite neophodnu brigu i negu Vašim bližnjima, koji ne žele da za stalno napuste svoju kuću.

Usluge oporavka i rehabilitacije: Sve češće korisnici naših usluga su osobe otpuštene iz različitih medicinskih ustanova i banja, koje još uvek nisu u stanju, ili nije moguće, brinuti o njima u kućnim uslovima.

Poseban deo doma VIVA, gde se sprovodi intezivnija nega i lečenje, namenjen je bolesnim, nepokretnim i osobama sa otežanim kretanjem.

Opremljen je savremenim bolničkim krevetima sa različitim funkcijama, antidekubitnim kompresorskim dušecima, medicinskim pomagalima, koji pružaju maksimalni komfor našim stanarima. Ovaj deo doma ima zasebno kupatilo opremljeno i prilagođeno potrebama teže pokretnih lica.