Pansion "Sveti Nikola" je svoje prve korisnike primio 15. avgusta 2003. godine. Namenski građen, po propisima gerijatrijskih ustanova, osmišljen je tako da ostvaruje osećaj mirne, tople, kućne atmosfere, slične porodičnom okruženju. Pozicioniran na manje od 2km od centra grada Mladenovca, a ipak daleko od gradske vreve, na uzvišenju, sa dva letnjikovca ušuškana u hlad dvadesetogodišnjih breza i himalajskih borova, a na putu osvežavajućih vetrova, za vreme velikih letnjih vrućina deluje osvežujuće i okrepljujuće na korisnike i garantuje dobar apetit i krvnu sliku. Svaka soba pansiona je u drugačijoj, pastelnoj boji, tako da ne asocira na zdravstvene ustanove, a iz prostranog dnevnog boravka sa zastakljenim terasama se pruža predivan pogled na okolne šume i cvetne livade, kao i planinu Kosmaj. Nudimo privremeni ili trajni boravak pokretnim i nepokretnim osobama.

Usluge koje ulaze u dogovorenu cenu smeštaja:
• Smeštaj u komfornim sobama sa priključcima za TV, telefon i hitno dozivanje
• Lekarska nega, te 24-časovna dežurstva medicinskih sestara i negovateljica
• Održavanje higijene pacijenata, obrada rana, davanje injekcija, insulina, infuzija
• Nabavka lekova koji idu na recept, laboratorijske analize, usluge hitne pomoći
• Raznovrsni, sveže pripremljeni obroci, uključujući dijabetalne i druge dijete
• Pranje i peglanje odeće, te dnevna i nedeljna štampa po želji korisnika

Usluge koje se dodatno naplaćuju:
• Nabavka lekova koji se ne izdaju na lekarski recept, pelena i ortopedskih pomagala
• Specijalistički pregledi hirurga, kardiologa, oftamologa, ORL, stomatologa, ginelokoga, uključujući ultrazvučne preglede i EKG, po potrebi
• Kineziterapija sa rehablitacijom, stanja posle moždanog udara, preloma kostiju, neuroloških oboljenja poput "M.Parkinson" ili "Multiplex skleroze"
• Frizerske i kozmetičke usluge, kao i mogućnost korišćenja usluga "Selters" banje

Ishrana: U savremeno opremljenoj kuhinji posebna pažnja se posvećuje adekvatnom skladištenju kvalitetnih i svežih namirnica, povrća iz naše bašte i kvalitetnoj pripremi raznovrsnih obroka. Svaki obrok se priprema neposredno pre serviranja. Svakodnevno polužujemo 5 obroka: doručak, ručak, večeru i dve užine. U ishrani su zastupljene sve grupe namirnica: sve vrste mesa, žitarice, mlečni proizvodi, jaja, povrće i sezonsko voće. Tri puta nedeljno su bezmesni dani, kada su na meniju kuvana jela u koja spadaju različiti đuveči, jela sa barenim povrćem, kuvani kupus, pasulj, gulaš, paprikaš i slično, kao i dezert koji podrazumeva voćne ili čokoladne kolače, pite, štrudle. Svakim danom je dostupno sezonsko voće, kao i sveže salate, turšija, ajvar. Jednom nedeljno je na meniju riba, a posebno smo ponosni na naš riblji gulaš i riblju čorbu. Od mesa koristimo piletinu, junetinu i svinjetinu. Domaće supe i čorbe prate mesne dane. Ishrana se posebno prilagođava u slučajevima posebnih dijeta ili dijabetisa. "Sveti Nikola" je slava pansiona, te taj dan, Novu Godinu, Badnje veče, Božić i Uskrs obeležavamo u skladu sa običajima. Rođendane stanovnika našeg pansiona proslavljamo uz tortu. Posebno prijatan utisak ostavlja i naše ljubazno osoblje koje radi na pripremi i posluživanju obroka.