Starački dom Imela smešten je u beogradskoj opštini Voždovac, u Ulici Torlački vis 1a. Nalazi se u mirnom okruženju, na obodu parka Jajinci, prirodno čistom i prijatnom ambijentu koji pogoduje rehablitaciji i boravku starih ljudi.

Dom za stare Imela je prilagodjen najhumanijim uslovima života, pruža negu, sigurnost i toplinu Vašeg sopstvenog doma, u šta će Vas brzo uveriti ljubazno i prijatno osoblje koje će Vam pružiti svu pomoć i podršku u prilagođavanju. Čist vazduh, nezagađena priroda pruža prijatan boravak i u samom dvorištu doma.

Usluge:
• trajni smestaj,
• privremeni smeštaj,
• dnevni smeštaj za korisnike,
• mogućnost smeštaja lica preko vikenda.

Smeštaj: trenutni kapacitet je 23 korisnika sto pruža mogućnost da se svakom korisniku posveti maksimum vremena za njegove potrebe. Nudimo Vam: dvokrevetne i trokrevetne sobe. Sve sobe su opremljene svom neophodnom opremom: kupatilom, televizorom, terasama koje su otvorene i zatvorene, idealne za uživanje u vreme lepih dana. U sklopu doma Imela je i prelepo uređeno, sunčano dvorište za odmor i relaksaciju, koje daje mogućnost uživanja u prirodi i šetnji. Takođe, blizina parka daje mogućnosti šetnje i uživanja u parku. U dvorištu Staračkog doma Imela nalaze se i klupe i stolovi za druženje i odmor na svežem vazduhu.

Ishrana: ishrana u Staračkom domu Imela je pod nadzorom lekara nutricioniste. Tokom dana se priprema tri obroka i užina. Obroci su uvek sveže pripremljeni i prilagođeni potrebama. Za stanare čija dijagnoza to zahteva, organizovan je poseban režim ishrane. Rukovodeći se pravilima zdrave ishrane starijih osoba, u svakodnevnu ishranu ulaze zdrave namirnice, voće i povrće i zdrava kuvana hrana prilagođena našim korisnicima. Redovno se pripremaju različiti obroci i užine, a za one korisnike koji zbog svog stanja nisu u mogućnosti da ustanu iz kreveta obroci se donose u sobe.

Društveni život: jedan od prioriteta Staračkog doma Imela jeste topla atmosfera i dobro raspoloženje naših stanara. Društveni život koji ce pružiti stanarima osećaj društvene korisnosti i kojim će obogatiti vreme koje provode kod nas. Druženje sa nama znači nastavak aktivnog života, kao i pravo na izbor Vaših aktivnosti. Čitanje dnevne štampe, gledanje TV programa, i igranje zabavnih društvenih igara, karata, šaha, domina, samo su deo zabavnih i raznovrsnih sadržaja. Takođe, organizovani su izleti u prirodi kao i niz drugih dešavanja: gledanje domaćih filmova i serija, predstava i sl. Rođendani stanara i drugi važni datumi se mogu proslaviti uz prisustvo najmilijih sa kojima žele da podele srećne trenutke.

Pored smeštaja i ishrane sledeće usluge su standardne u našem domu:
• Nadzor lekara 24 sata
• Medicinska nega 24 sata
• Svakodnevno kontrolisanje pritiska, merenje šećera, telesne temperature, previjanje, hranjenje i sl.
• Pružanje medikamentne terapije, davanje injekcija, davanje infuzija i sl.
• Usluge fizikalne terapije
• Lična higijena korisnika (pedikir, manikir, frizer).