Beogradski dom za stare “Duga Plus”, nastao je kao deo projekta stručnog tima oformljenog sa ciljem da realizuje ideju o otvaranju jedinstvene ustanove za brigu o starijim osobama. Jedan od osnovnih zadataka koji smo ispunili otvaranjem ove specijalizovane ustanove svakako je podizanje standarda u oblasti smeštaja, ishrane, medicinskih usluga a naravno i društvenog života starijih osoba kojima je potrebna tudja briga i pomoć.

Poslovna politika doma za stare “Duga Plus” bazira se pre svega na angažovanju dokazanih profesionalaca u svojim oblastima koji su zaduženi da našim korisnicima boravak u domu za stare bude što prijatniji. Želimo da se osećate bezbedno u svakom trenutku, da o Vama 24h brine stručno osoblje, a narvno, želimo i da Vam obezbedimo privatnost onda kada Vam je ona potrebna. Jedan od ciljeva tima ljudi koji upravljaju ovom ustanovom biće praćenje svetskih standarda vezanih za smeštaj starijih osoba u specijalizovanim ustanovama. Dom za stare “Duga Plus” je jedna dinamična sredina u kojoj ćemo zajedno usavršavati sve delove naše ustanove za koje naši korisnici smatraju da mogu biti još bolji.

Smeštaj: Dom za stare "Duga Plus", smešten je u namenski gradjenom objektu po najvišim standardima. I enterijer i eksterijer doma zamišljeni su i realizovani tako da našim korisnicima bude što prijatnije, bilo da se nalaze u samom domu, na terasi ispred doma ili u vrtu sa druge strane objekta. Sobe su namenski opremane i pri tom smo, vodeći računa o individualnosti naših korisnika, ostavili prostora da svaki korisnik može opremiti svoju sobu na način koji njemu najviše odgovara. U domu je instaliran video nadzor koji doprinosi opštem osećanju sigurnosti naših korisnika. Jednostavno, sve je u domu za stare "Duga Plus" prilagodjeno potrebama korisnika. Dom nudi smeštaj u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka od njih je namenski i vrlo lepo opremljena, i sve sobe poseduju televizor. Veliki dnevni boravak omogućava korisnicima da uživaju u gledanju kućnog bioskopa kao i brojnim drugim aktivnostima za koje je ovaj boravak opremljen. Četiri letnje terase velike površine omogućavaju vrhunsko uživanje tokom toplih dana u godini. Sve smo podredili komforu i funkcionalnosti kako bi Vaš boravak u domu "Duga Plus" bio pravi užitak.

Medicinske usluge: Jedan od najbitnijih zadataka osoblja doma za stare je briga o zdravlju naših korisnika. Stručno osloblje vodi računa o svim vitalnim funkcijama naših korisnika, o ishrani, negi, psihičkom stanju i raspoloženju. Deo tima koji vodi računa o zdravlju naših korisnika sačinjavaju: domski lekar, glavna medicinska sestra, medicinske sestre, fiziotarapeut i negovateljice. U zavisnosti od potreba naših korisnika, pozivamo i lekare specijaliste koji predstavljaju naše spoljne saradnike. U slučaju naglog pogoršanja zdravstvenog stanja, pozivamo hitnu pomoć ili organizujemo prevoz do iste. Vaše zdravlje i dobro raspoloženje je najviši cilj kompletnog našeg stučnog tima.

Osoblje: Odabir osoblja u domu za stare “Duga Plus” Beograd, svakako je jedan od najbitnijih zadataka našeg mendžerskog tima. Svako ko je zaposlen u našem domu prošao je najrigoroznije provere i ima iza sebe bogato iskustvo u radu u specijalizovanim ustanovama. Osmeh na licu zaštitni je znak našeg osoblja koje Vam stoji na raspolaganju svakoga dana u godini 24h. Članovi našeg osoblja su: socijalni radnik, domski lekar, glavna medicinska sestra, fiziotarapeut, medicinske sestre, negovateljice, radni terapeuti, kuvari, spremačice i domar. Naravno, po potrebi angažovaćemo i frizera, manikira, pedikira. Potrebno je samo da to naš korisnik poželi i mi ćemo pozvati naše spoljne saradnike. Svi ovi dokazani profesionalci okupljeni su da bi pružali najkvalitetnije usluge Vama.

Društveni život: Dom za stare "Duga Plus" je ustanova koja ima zadatak da društveni život i socijalne kontakte naših korisnika održi na zavidnom nivou. Nadgledanje i organizovanje ostatka tima zaduženog za društveni život naših korisnika zadatak je domskog socijalnog radnika. Naš cilj je da se po dolasku u dom, dobro upoznamo sa Vama, Vašim dosadašnjim navikama, potrebama i željama kako bi mogli da što bolje organizujemo Vaš društveni život. Imamo i specijalizovano osoblje koje brine da naši korisnici provode kvalitetno vreme u domu. Dom za stare nudi mnogobrone individualne i grupne aktivnosti. Na Vama će biti da izaberete na koji način ćete organizovati svoje vreme. Dom za stare "Duga Plus" poveremeno organizuje izlete za zainteresovane korisnike. Proslave Vaših rodjendana i praznika sastavni su deo naše ponude. Dovoljno je da to poželite i mi ćemo sve učiniti da Vam izaddjemo u susret. Trudimo se da Vam boravak u našem domu bude što prijatniji i jako nam je stalo da naši korisnici imaju privatnost kada im je potrebna a družtvo kad god to njima odgovara.