Naša ustanova, dom za smeštaj starih lica i penzionera „Melinum“, nastala je u cilju pružanja visokvalitetnih usluga smeštaja, nege i medicinske brige starijim osobama, sve u cilju kako olakšavanja životne situacije njih tako i njihovih porodica. Tu smo da našom posvećenošću, profesionalnošću, brigom, toplinom i pozitivnom energijom produžimo i ulepšamo životni vek naših korisnika.

Dom za smeštaj starih lica i penzionera, „Melinum“, nudi vam luksuzan smeštaj, organizovan po principu dvokrevetnih, trokrevetnih i petokrevetnih soba, moderno i ukusno uređenih te opremljenih svim potrebnim sadržajima, u potpunosti prilagođenim potrebama starijih lica i penzionera.

Novoizgrađeni namenski objekat „Melinum“, pored luksuznih soba opremljenih zasebnim kupatilima, raspolaže i prostranim i lepo uredjenim dnevnim boravkom, kao i ukusno uređenom trpezarijom.

Smešten na samo 15ak minuta vožnje od centra grada, Dom za smeštaj starih lica i penzionera „Melinum“ svojim korisnicima prezentovaće jedan novi kvalitet života, u kome će 24h pažnja našeg stručnog osoblja biti usmerena na zadovoljavanje njihovih potreba i stvaranje osećaja domaćinske atmosfere u kojoj će moći pronaći toplinu svog novog doma.

Usluge: 24h medicinska nega, kao i nadzor lekara opšte prakse i po potrebi specijaliste, osnova su naše ponude korisnicima starije životne dobi, dok će naše negovateljice i medicinske sestre za poluzavisne i potpuno zavisne korisnike pružiti svu neophodnu pomoć pri hranjenju, presvlačenju, održavanju lične higijene, davanju propisane terapije i pružanju sve ostale medicinske pomoći, koja uključuje i nabavku lekova, medikamenata i pomogala. Program ishrane sprovodi se pod nadzorom lekara nutricioniste i uključuje tri obroka i dve užine dnevno, a prema potrebi i konkretnom slučaju, pripremaće se i poseban režim ishrane za pojedinačne slučajeve, po preporuci lekara. Uz usluge fizioterapeuta, Dom za smeštaj starih lica i penzionera Melinum, na raspolaganje svojim korisnicima pruža i usluge manikira, pedikira, frizera, kao i poseban program aktivnosti osmišljenih od naše socijalne službe, a koji uključuje razne kreativne radionice, organizovanje izleta, odlazaka u pozorište ili bioskop, održavanje predstava, kao i organizovanje proslava rođendana, godišnjica i drugih značajnih datuma naših korisnika.