Dom za brigu o starim licima "Kosmajski konak" nalazi se u Sopotu, Beogradskoj opštini koja se nalazi u podnožju Avale i Kosmaja. Blizina ovih planina pruža povoljno mikroklimatsko okruženje koje pogoduje boravku i rehabilitaciji starih ljudi. Čist vazduh, povoljna ruža vetrova sa Kosmaja i Dunavskog platoa sa druge strane uslovljava blagu klimu koja povoljno deluje na organizam. Ne zagađena priroda, mnoštvo šuma i izvorišta čiste vode dodatno dopunjava sliku o povoljnom okruženju i geoklimatskim prednostima koje područje Sopota pruža za boravak i Vaših najmilijih.

Lokacijski smo veoma dobro postavljeni. Dom za brigu o starim licima "Kosmajski konak" je izgrađen u užem centru Sopota, a opet je dovoljno izolovan od saobraćaja i gradske buke. Prilaz domu je moguć iz pravca Beograda preko auto-puta Beograd-Niš, regionalnog puta Beograd-Kragujevac i lokalni put Barajevo-Sopot, što ga čini povezanim sa svim važnijim saobraćajnicama u okruženju. Dom je povezan sa Beogradom direktnom Lastinom linijom koja redovno saobraća radnim danima i vikendom.

Objekat u kome s nalazi Dom za brigu o starim licima "Kosmajski konak" je namenski građen i u potpunosti je prilagođen potrebama svojih korisnika shodno "Pravilniku o smeštaju starih lica u ustanovama socijalne zaštite" Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije. Opremljenost ustanove i stručno osoblje pruža visok nivo usluga svojim korisnicima. Sobe su hotelskog tipa, dvokrevetne strukture sa kupatilom u svakoj sobi. Sobe imaju telefonski priključak, kablovsku televiziju, mogućnost internet konekcije.

Dom za brigu o starim licima osnovan je sa ciljem pružanja visoko kvalitetnih usluga koje uključuju smeštaj, medicinske usluge, ishranu i higijenu, veoma raznovrstan i aktivan društveni život, jednostavno sve što će život starih osoba i njihovih porodica učiniti lepšim,komfornijim i ispunjenijim. U okviru doma nalaze se jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe, dobro opremljena ambulanta, dve sale za dnevni boravak, kuhinja sa restoranom, dvorište. Okolina doma kao i sama unutrašnjost je pod video nadzorom.

Domovi za stara lica su ustanove za osobe koje nisu u mogućnosti da žive sami. Ovakvo stanje može prouzrokovati više faktora ali najčešci su bolest i starost. Dom za stare je nešto što mnogi ne žele da prihvate kao mogućnost, medjutim domovi su mesta gde naši najstariji vole da žive, raduju se životu i što je najvažnjije ne osećaju se usamljeno i odbačeno.

Ishrana korisnika je obezbeđena kroz tri glavna i dva dodatna obroka (užine) po preporuci nutricioniste uz mogućnost prilagođavanja posebnim potrebama određenih grupa korisnika.

Smeštaj:
Posebno smo ponosni na opremljenost naše ustanove koja pruža visok nivo usluga svojim korisnicima. Našim korisnicima nudimo luksuzan, udoban i bezbedan smeštaj u novom namenski gradjenom objektu. Sobe su luksuzno i moderno opremljene sa kupatilom, terasom, kablovskom televizijom i internet priključkom. Dom za stara lica Kosmajski Konak opremljen je po svim standardima kao i raznim pomagalima za polupokretne i nepokretne korisnike: rampe, dizalice, masažeri, dekubitalni dušeci

Medicinske usluge:
Da bi zadovoljio i najviše standarde, dom za brigu o starim licima Kosmajski Konak pažljivo je odabrao vrhunske profesionalce za svoje osoblje. O zdravlju korisnika brine DOMSKI LEKAR, koji po potrebi poziva lekare konsultante različitih specijalnosti. Redovno se prate vitalne funkcije: krvni pritisak, telesna temperatura, nivo šećera u krvi, prati se unos lekova, a po potrebi se rade rutinske i složene laboratorijske analize. U domu se nalazi obučeno osoblje u radu sa dementnim osobama kao i licima obolelih od alchajmerove bolesti. Od dana kada korisnik dođe u naš dom , specijalno obučeno osoblje ima zadatak da se upozna sa dotadašnjim društvenim životom korisnika, njegovim željama i očekivanjima i da to kasnije što bolje iskoristi kako bi se apsolutno eliminisao osećaj usamljenosti i samoće.

Društveni život:
U našoj ustanovi društveni život korisnika veoma je raznovrstan tu su razne radionice, proslave rodjendana, slava, prznika. Sa korisnicima koji su u mogućnosti što se zdravstvenog stanja tiče organizujemo obilaske, izlete. Jednostavno sve u našem domu podredjeno je stvaranju tople atmosfere, pružanju vrhunskih usluga i što raznovrsnijeg društvenog života.