Dom za stare Torlak je novootvoreni luksuzni objekat za smeštaj i negu starijih lica, kapaciteta 38 ležaja. Prirodno okruženje, šumovita okolina, Torlačka ruža vetrova koja konstantno obezbeđuje čist vazduh, pogoduje astmatičarima i srčanim bolesnicima, a pogled na Avalu, Nacionalni park Titov Gaj i pogled na veci deo Sumadije, pruža stanarima idealan kutak za opuštanje, smanjenje nivoa stresa, ozdravljenje i vraćanje normalnim svakodnevnim aktivnostima.

Dom Torlak je visoko kvalitetno opremljena institucija za negu i rad sa starim osobama. Urađen je prema najvišim standardima za smeštaj odraslih i starih lica, preporučenim od strane Ministarstva za rad i socijalnu politiku, a počeo je sa radom početkom 2015. godine, na osnovu Rešenja Ministarstva rada i socijalne politike.

Naša misija je da vam obezbedimo najviši kvalitet nege zasnovan na osnovu individualne procene.

Elegantno opremljena trpezarija služi ukusno pripremljene i izbalansirane obroke, prilagođene potrebama korisnika pet puta dnevno. Naše sobe su kompletno opremljene a u isto vreme lako prilagodljive donošenjem ličnih predmeta, kao što je omiljeni jorgan ili fotografija, čime pružaju individualnu kućnu udobnost. Lepo organizovane zajedničke prostorije su dizajnirane za redovne porodične posete, specijalne prilike i praznike.

Stalni boravak starih i nepokretnih lica uz svakodnevnu profesionalnu negu:
• bolesnih
• pokretnih
• polupokretnih i
• nepokretnih osoba

Dnevni boravak u Vili Torlak podrazumeva:
• tri dnevna obroka i dve užine
• usluge fizijatra, fizioterapeuta
• usluge socijalnog radnika
• stalni nadzor doktora, dežurne medicinske sestre i stručnog osoblja
Jedan dan podrazumeva boravak u domu u vremenskom periodu od 7 do 19 sati.

Usluge privremenog smeštaja: Privremeni smeštaj starih i nepokretnih lica na određeni broj dana, radi odmora porodice ili privremene sprečenosti da brinu o starom i bolesnom članu svog domaćinstva, godišnjih odmora, vikendom i slično, moguće je realizovati u Vili Torlak.

Usluge intenzivne nege: Ukoliko Vaše zdravstveno stanje zahteva intenzivnu negu i lečenje, naš dom je opremljen specijalnim odeljenjem, prilagođenim bolesnim, nepokretnim i osobama sa otežanim kretanjem. Na intenzivnoj nezi se nalazi 6 medicinskih kreveta, sa podizanjem uzglavlja i uznožja i štelovanjem visine samog kreveta, pri čemu je svaki opremljen trapezom za pacijenta. Ovo odeljenje poseduje posebne bolničke krevete sa različitim funkcijama i medicinskim pomagalima.

Medicinske usluge: Naši kvalifikovano osoblje pruža negu i rehabilitaciju kako bi se stanarima pomoglo da se ubrza oporavak od operacije ili teške bolesti. Usluge pružamo timom visoko obučenih profesionalaca koji rade zajedno kako bi omogućili pacijentima kavalitetan i udoban život. Iskusno medicinsko osoblje pruža negu danonoćno - 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Svaki pacijent dobija individualni plan nege koju je razvio naš interdisciplinarni tim, uz doprinos od strane pacijenta/stanara i porodice. Multidisciplinarni tim je sastavljen od lekara opšte prakse, specijalista po potrebi, fizioterapeuta, iskusnih medicinskih sestra, socijalnog radnika i negovateljica.

Pružamo i posebne usluge po želji korisnika:
• Frizera
• Pedikira, manikira
• Fizioterapeuta
• Očnog lekara
• Zubara
• Interniste
• Neurologa
• kao i konsultacije sa lekarima specijalistima iz naših eminentnih ustanova (VMA, KLINIČKI CENTAR, BEŽANIJSKA KOSA)

U slučaju medicinske indikacije obezbeđujemo prevoz kolima hitne pomoći do odgovarajuće zdravstvene ustanove. Dom Torlak svojim korisnicima pruža medicinski nadzor lekara i medicinskih sestara 24h. U pružanju ovakve medicinske usluge uključeni su lekari i medicinske sestre sa bogatim iskustvom u radu sa starim i nepokretnim licima. Svakodnevno se prati zdravstveno stanje klijenata u vidu merenja pritiska, telesne temperature, nivoa šećera u krvi, kao i svakodnevno davanje terapije. Sobe sa intenzivnom negom su pod stalnim nadzorom medicinskih sestara.

Društveni život:
Dom Torlak posvećuje posebnu pažnju društvenom životu pacijenata, organizovanjem druženja, časovima plesa, joge, održavanjem turnira u kartaškim igrama, šahu, dominama. U skladu sa raspoloženjem stanara organizujemo proslave za 8. mart, rođendane, sve verske i drzavne praznike.