Dom Gardoš osnovan je sa idejom i ciljem pružanja visoko kvalitetnih usluga i olakšavanja života starim, bolesnim i nemoćnim osobama i njihovim porodicama. Dom Gardoš nalazi se u najlepšem i najmirnijem delu Zemuna, na Gradošu u ul. Sibinjanin Janka broj 40. Objekat je veoma luksuzan. Koncepcijski je prilagođen različitim kategorijama korisnika – nezavisnim i osobama kojima je potreban konstantan medicinski nadzor, čime se postiže maksimalna pažnja usmerena ka svakom pojedincu. Korisnici doma imaju 24-časovni nadzor i medicinsku negu od strane iskusnog i stručnog osoblja.

Smeštaj:
Sobe su veoma luksuzno opremljene. Sve prostorije su prostrane, imaju dosta dnevne svetlosti i vrlo su uredne. Sobe su opremljene savremenim praktičnim nameštajem namenski dizajniranim za potrebe starih lica, LED televizorima, kablovskom i klima uredjajima. Prostran dnevni boravak i trpezarija su veoma funkcionalno opremljeni. Ovaj svetao i uredan prostor jeste i mesto gde naši korisnici mogu da prate tv program, slušaju muziku, čitaju novine, igraju domine, saha, slave rodjendane. Objekat ima prelepo dvorište, sa mnogo zelenila i cveća, u kojem se nalazi i prostran letnjikovac. Korisnici imaju mogućnost da uživaju u prijatnom okruženju i porodičnoj atmosferi..

Usluge:
Osnovne usluge podrazumevaju pomoć u svakodnevnom životu, od održavanja lične higijene do održavanja higijene prostora. Obezbeđujemo visok kvalitet usluga: smeštaj, ishrana, lečenje i medicinska nega, lična higijena i higijena prostora, organizujemo kulturno-zabavne aktivnosti i dr. Našim korisnicima je omogućena svakodnevna poseta, oni održavaju kontakte sa svojim porodicama i prijateljima, u skladu sa mogućnostima, željama i potrebama. Nega i lična higijena predstavljaju segment kojima se posvećuje posebna pažnja. Svakodnevno se obavlja održavanje čistoće podova u sobama, kao i pranje ličnog rublja, peškira, posteljine, garderobe u vešernici našeg doma.

Ishrana:
Ishrana je pod stalnim nadzorom i kontrolom stručnog lica, nutricioniste, uz redovna tri obroka pripremamo i dve užine. Za korisnike čija dijagnoza i zdravstveno stanje to zahteva pripremaju se posebni obroci organizovani pod posebnim režimom. Hrana je raznovrsna, zastupljene su sve vrste namirnica, a služi se u trpezariji ili sobama.

Nega:
Medicinska nega i pomoć je svakodnevno na raspolaganju svim našim korisnicima. Stručno i specijalizovano osoblje 24h brine o Vašem zdravlju, vodeći pri tom računa ne samo o vitalnim funkcijama, već i o ishrani, higijeni, psihičkom stanju i raspoloženju. Medicinske usluge vodi i kontroliše lekar opšte prakse, i koje obuhvataju merenje krvnog pritiska, šećera, telesne temperature, EKG, pružanje medikamentne terapije (unosa lekova), davanje infuzije, obradu dekubitalnih rana, plasiranje katetera itd. Dom poseduje i najsavremeniji aparat za proizvodnju kiseonika ( Invacare Perfecto ). Za sve specijalističke usluge, uz nadzor domskog lekara i medicinskog osoblja, organizuju se pozivi lekara specijalista ili transport do zdravstvenih ustanova ukoliko je indikovano. Ustanova ima potpisan ugovor sa hitnom lekarskom i transportnom službom.