Dom za stare Aledra je ustanova socijalne zaštite za smeštaj starijih lica i nalazi se u ulici Prištinska broj 16 u naselju Cerak, opština Čukarica, grad Beograd. Ako tražite smeštaj za stare u prijatnoj, mirnoj i domaćoj atmosferi, bez saobraćajne gužve i buke, dom za stare Aledra je pravo mesto za vas ili vaše najmilije. Mi u domu za stare Aledra potpuno razumemo teškoće i probleme sa kojima se naši stariji sugrađani mogu suočiti, što zbog godina, što zbog nekih težih bolesti ili hendikepa. Zbog toga je osoblje doma za stare Aledra uvek spremno da pomogne i da brine o vama ili vašim najmilijima 24 časa dnevno. Mi pazimo na sve naše članove podjednako i sa poštovanjem obezbeđujući im time bezbedan, miran i prijatan boravak.

Dom za smeštaj starih osoba Aledra je novootvoren, a zgrada u kojoj se nalaze smeštajne prostorije je u potunosti renovirana i prilagođena potrebama korisnika. Sobe su prostrane, a svaka soba poseduje potpuno nov nameštaj, kvalitetne dušeke za spavanje i izuzetno dobru ventilaciju. Na raspolaganju su jednokrevetne i trokrevetne sobe sa novim krevetima i novim kvalitetnim dušecima kao i bolničkim krevetima i anti dekubit dušecima, dnevni boravak, trpezarija, kupatila urađena po najvišim standardima, kao i pristup internetu, kablovskoj televiziji itd.

Sam smeštajni kapacitet je trenutno ograničen na 21-og korisnika, ali u perspektivi je proširenje kapaciteta za prihvat još korisnika. Sama zgrada u kojoj se nalaze smeštajni kapaciteti doma za stare Aledra je kompletno renovirana i spolja i iznutra. Zajedničke prostorije (dnevni boravak, trpezarija i recepcija) su u istom nivou i lako su dostupne svim korisnicima. Naravno, ukoliko je potrebno, stručno osoblje doma za stare Aledra će uvek priskočiti u pomoć. Kupatila su takođe nova, urađena po svim neophodnim standardima, čime se olakšava pristup i korišćenje i manje pokretnim i nepokretnim osobama, naravno uz asistenciju obučenog osoblja. U prostorijama doma korisnici mogu koristiti kablovsku televiziju na velikom ekranu i internet u slučaju potrebe za komunikacijom sa rođacima ili decom u inostranstvu i sl. U letnjem periodu korisnici doma mogu uživati u prostranom dvorištu, u kome se postavljaju garniture za sedenje za prijatno druženje sa prijateljima ili posetiocima.

Sobe za smeštaj starih u domu Aledra su prostrane, lako pristupačne, dobro provetrene i dobro zvučno i toplotno izolovane. Zvučnoj i toplotnoj izolaciji doprinosi i PVC i ALU stolarija koja je ugrađena prilikom renoviranja objekta. Grejanje je konstantno u toku grejne sezone, čime se obezbeđuje prijatan boravak u ugodna atmosfera. Sobe su jednokrevetne i trokrevetne sa novim krevetima i novim kvalitetnim dušecima kao i bolničkim krevetima i anti dekubit dušecima. Apartmane još uvek nemamo. Dom za stare Aledra će učiniti sve da izađe u susret svima koji se opredele za smeštaj u našim kapacitetima u skladu sa trenutnim mogućnostima.

Sve prostorije u domu za stare Aledra se redovno održavaju u cilju obezbeđivanja maksimalno dobrih uslova za boravak i oporavak korisnika. Vodimo računa i o sredstvima koja koristimo radi sprečavanja alergijskih reakcija i očuvanja i poboljšanja zdravstvenog stanja korisnika. Dom za stare Aledra čini sve da svojim korisnicima obezbedi optimalne uslove smeštaja, kako bi bili zadovoljni i kako bi im boravak kod nas bio što udobniji i komforniji.