O nama:
Dom za smeštaj i negu starih lica "Borika" posluje u okviru istoimene porodične firme. Zaposleni u domu akcenat stavljaju na stvaranju domaće atmosfere kako bi korisnicima doma pružili što prijatniji boravak. Smešten je u centru Subotice na adresi Vareška 2, ali ipak u dovoljno mirnom i tihom delu grada. Dom za smeštaj i negu starih lica "Borika" je prvenstveno koncipiran kao porodični kutak gde su briga o svakom korisniku ponaosob, topla reč i pažnja vrednosti koje se posebno neguju.

Smeštaj:
Kapacitet doma je 18 korisnika u kome se pruža zdravstvena i opšta nega za pokretna, polupokretna ili nepokretna lica. Smeštaj je obezbeđen u trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama, koje su opremljene krevetima sa udobnim dušecima, noćnim oramarićima, SOS tasterima, televizorima, invalidskim kolicima i ostalim potrebnim nameštajem.
Napomena: Ukoliko niste u mogućnosti trenutno platiti smeštaj u našem domu možete nam ponuditi svoju nekretninu kao sredstvo plaćanja. U slučaju takvog aranžmana, obezbedjujemo Vam potpunu pravnu sigurnost overenim Ugovorom sa doživotnim plodouživanjem. Za više informacija obratite nam se lično.

Medicinska nega:
U domu je stalno zaposleno 5 medicinskih sestara i socijalni radnik dok se lekarska vizita obavlja po prijemu korisnika, a nakon toga jednom nedeljno ili po potrebi češće. U okviru 24 časovne brige i nege, svakom korisniku obezbeđujemo i toplinu porodičnog doma. Pored praćenja vitalnih funkcija, osoblje vodi računa i o raspoloženju i psihičkom stanju korisnika.

Ishrana:
U kuhinji doma se svakodnevno pripremaju tri obroka i dve užine, kao i poseban jelovnik za ishranu korisnika čije opšte i zdravstveno stanje to zahteva. Tokom celog dana na raspolaganju su razni napici kao što su: čaj, kafa, sokovi itd.